• Прилагодлив штитник за клима уред

  Код за нарачка: Прилагодлив штитник за клима уред - 2023-105

  Материјал: ABS пластика.
  Универзален, со стандардна големина прилагодлив за секаков вид на клима со помош на делот за продолжување.
  Почетната димензија на штитникот е 46.2 см, а со продолжување достигнува до 80.4 см што значи дека без разлика каков е видот и големината на климата, вие секако ќе успеете да ја приспособите должината и да го поставите штитникот.


 • Инвертер клима уред 2,9kW VIVAX ACP-09CH25AEQIs R32

   Модел: VIVAX ACP-09CH25AEQIs R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.2 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,22КW
  Максимален капацитет на греење: 3,37КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,93КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Влезна моќност ладење: 710 W
  Влезна моќност греење: 739 W
  Проток на воздух: 520 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).

 • Инвертер клима уред 2,6kW Vivax ACP-09CH25AEMIs R32

  Код за нарачка: ACP-09CH25AEMIs R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*


  Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, припрема за Wi-Fi ( WiFi ready )

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):
  A++ (6.3/4.0)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:3400.00 W


  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:3370.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:2638/3930 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:732 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:733 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:466.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.00 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.50 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:7.60 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:23.20 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 25 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Bio филтер, филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:720 X 495 X 270 mm


  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред TESLA TT34TP21W-1232IA 3,5kW

  Код: TESLA TT34TP21W-1232IA

  Тип на климатизерот: Inverter Split

  Капацитет на ладење / греење (kW): 3,400(1,000~3,770) / 3,430(1,000~3,810)

  Енергетска класа при ладење / греење: A++ /

  Ниво на бучност на внатрешната / надворешна единица (db(A)): 51/47/43/35/32 / 50

  Тип на фреон: R32

  Работна температура ладење / греење (целзиуси): 15-53 / -20-30

  Димензии на внатрешната единица (ШxВxД, мм): :790×275×192

  Димензии на надворешната единица (ШxВxД, мм): :777×498×290

  Нето тежина на внатрешната единица (кг): 8,5 / 10,5

  Нето тежина на надворешната единица (кг): 24 / 26

  Гаранција: до 3 години (со редовен годишен сервис пред истек на 12 месеци)

 • Инвертер клима уред 3,8kW VIVAX ACP-12CH35AEQI R32

   Модел: VIVAX ACP-12CH35AEQI R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 4,1КW
  Максимален капацитет на греење: 4,22КW
  Просечна моќност: Ладење: 3520 W ; Греење:3810 W
  Препорачана површина: 35 m²
  Влезна моќност ладење: 1237 W
  Влезна моќност греење: 964 W
  Димензии надворешна единица: 700x550x275 mm
  Димензии внатрешна единица: 805x285x194 mm
  Проток на воздух: 600 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: 40 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.5 kg
  Маса надворешна единица: 22.7 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, вградена smart wi-fi контрола, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AEMIs R32

  Код за нарачка: ACP-12CH35AEMIs R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, висока ефикасност, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, комплетно вградена SMART WiFi функција!

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.1/4.0)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4220.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3517/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1213 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1088 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:540.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:40.50 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:7.60 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:23.20 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:720 X 495 X 270 mm

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).
 • Инвертер клима уред 3,4kW Tesla TT34TP21-1232IAWT

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.10/4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3770.00 W
  Максимален капацитет на греење: 3810.00 W
  Просечна моќност: 3400/3430 W
  Влезна моќност ладење: 1049 W
  Влезна моќност греење: 922 W
  Проток на воздух: 560.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 1.20 l/h
  Ниво на бучава: 47.00 dB
  Работна температура: ОД -20 ℃ ДО 53 ℃
  Маса внатрешна единица: 8.50 kg
  Маса надворешна единица: 24.00 kg
  Препорачана површина: до 35 м2
  Фреон: R32 Филтри: Филтер за прашина, Јонизатор
  Димензии надворешна единица: 777 x 498 x 290
  Димензии внатрешна единица: 790 x 275 x 192
  Функции: јонизатор, грејач на надворешна


 • Инвертер клима уред 2,7kW VIVAX ACP-09CH25AERI R32

   Модел: VIVAX ACP-09CH25AERI R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3,19КW
  Максимален капацитет на греење: 3,66КW
  Просечна моќност: Ладење: 2,64КW ; Греење: 2,78КW
  Препорачана површина: 25 m²
  Димензии надворешна единица: 770x555x300 mm
  Димензии внатрешна единица: 722x290x187 mm
  Влезна моќност ладење: 749 W
  Влезна моќност греење: 715 W
  Проток на воздух: 521 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1 l/h
   Ниво на бучава: 37 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 7.40 kg
  Маса надворешна единица: 26.4 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Јонизатор, Bio-филтер
  Останато: Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).
 • Инвертер клима уред 5,3kW Tesla TT51X81-18410A

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A (3.21/3.61)
  Максимален капацитет на ладење: 4990.00 W
  Максимален капацитет на греење: 5310.00 W
  Просечна моќност: 4990/5310 W
  Влезна моќност ладење: 1554 W
  Влезна моќност греење: 1420 W
  Проток на воздух: 800.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 2.00 l/h
  Ниво на бучава: 43.00 dB
  Работна температура: ОД -7 ℃ ДО 43 ℃
  Маса внатрешна единица: 10.50 kg
  Маса надворешна единица: 32.50 kg
  Препорачана површина: до 55 м2
  Фреон: R410
  Филтри: Филтер за прашина
  Димензии надворешна единица: 817 X 300 X 553 mm


 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:539.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm


  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 SILVER

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 SILVER

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:515.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kgПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2 ФРЕОН:R32 ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm


  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 RED

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 RED

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:539.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:55.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:
  770 X 555 X 300 mm  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI+ R32 SILVER MIRROR
  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI+ R32 SILVER MIRROR

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:515.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 5,5kW VIVAX ACP-18CH50AEQI

   Модел: VIVAX ACP-18CH50AEQI R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 6,13КW
  Максимален капацитет на греење: 6,74КW
  Просечна моќност: Ладење: 5280 W ; Греење: 5570 W
  Препорачана површина: 55 m²
  Димензии надворешна единица: 800x554x333 mm
  Димензии внатрешна единица: 957x302x213 mm
  Влезна моќност ладење: 1539 W
  Влезна моќност греење: 1480 W
  Проток на воздух: 840 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 44 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 10 kg
  Маса надворешна единица: 34 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Cold catalyst филтер, Филтер за прашина
  Останато: Висока ефикасност, прикажување на самодијагноза, индикатор за истекување на гасот за разладување, 1W standby, турбо, заштита на вентил на надворешна единица, интелегентно отопување, 12 Fan Speed, безшумна опција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
   
  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).
 • Инвертер клима уред 5kW Vivax ACP-18CH50AEMIs R32

  Код за нарачка: ACP-18CH50AEMIs R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (7.1 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 6130 W
  Максимален капацитет на греење: 6740 W
  Просечна моќност:
  Ладење: 5280 W ;
  Греење: 5570 W
  Влезна моќност ладење: 1539 W
  Влезна моќност греење: 1480 W
  Проток на воздух: 840 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 44 dB (A)
  Работна температура: од -15 до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 10 kg
  Маса надворешна единица: 34 kg
  Препорачана површина: 55 m²
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Јонизатор, Bio-филтер
  Димензии надворешна единица: 800x554x333 mm
  Димензии внатрешна единица: 957x302x213 mm
  Останато: Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување, memory функција, турбо, припрема за Wi-Fi ( WiFi ready )

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 5kW Vivax ACP-18CH50AERI+ R32

  Код за нарачка: ACP-18CH50AERI+ R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-20°C), oпсег на оперативно работно ладење (-20°C), кондензатори и компресори за греачи, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.4/4.0)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:6154.00 W


  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:6800.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:5280/5568 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1547 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1500 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:750.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.80 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:42.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:10.80 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:37.00 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 60 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:800 X 554 X 333 mm


  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 5,5kW Vivax ACP-18CH50AERI+ R32 SILVER MIRROR

  Код за нарачка: ACP-18CH50AERI+ R32 SILVER MIRROR

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  ACP-18CH50AERI R32 SILVER MIRROR R design е Vivax од 5,22kW инвертер клима

  А++ енергетска класа на ладење

  А+ енергетска класа на греење

  Капацитет на ладење: 5,28 kW

  Капацитет на греење: 5,57 kW

  Температурен опсег на ладење и греењењ:-20°C до +50°C

  Просечна годишна потрошувачка на енергија на греење: 1235 kWh

  Макс. ниво на бучавост на внатрешна единица: 57 dB

  Макс. ниво на бучавост на надворешната единица: 64 dB

  Течност за ладење: R32 еколошки фреон

  Ниво на опрема:

  Специјалната 3Д инвертер технологија Ви овозможува ефикасно користење на енергија, со тивка работа и долготраен квалитет

  Режим турбо,

  Автоматски режим,

  Автоматско рестартирање,

  Само-дијагностика,

  Режим на мирување,

  Мек старт,

  Био филтер,

  Филтер за прашина

  Греач на компресорот,

  Греач на кондензаторот

  Капацитет на одвлажнување: 1,8

  Безбедност:

  Функции за одвлажнување,

  Греач на компресорот и кондензаторот,

  Функција за заштеда на енергија,

  Старт на низок напон,

  Заштита на вентилот на надворешната единица,

  Целосна гаранција на производот од 36мес.

  Подготовка за Wi-Fi

  Нето димензии – ширина: 965мм

  Нето димензии – висина: 319мм

  Нето димензии – длабочина: 215мм


  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 7,3kW Vivax ACP-24CH70AEMIs R32
  Код за нарачка: ACP-24CH70AEMIs R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.1 / 4.0) Максимален капацитет на ладење: 7880 W Максимален капацитет на греење: 8790 W Просечна моќност: Ладење: 7030 W ; Греење: 7330 W Влезна моќност ладење: 2345 W Влезна моќност греење: 2035 W Проток на воздух: 980 m³/h Капацитет на одвлажнување: 2.4 l/h Ниво на бучава: 44.5 dB (A) Работна температура: од -15 °C до 50 °C Маса внатрешна единица: 12.3 kg Маса надворешна единица: 51.5 kg Препорачана површина: 75 m² Фреон: Еколошки фреон R32 Филтри: Bio филтер, филтер за прашина Димензии надворешна единица: 845x363x702 mm Димензии внатрешна единица: 1040x220x327 mm Останато: Висока ефикасност, самодијагноза, 1W standby, заштита на вентил надворешна единица, 12 Fan Speed, self cleaning, индикатор за истекување на гасот за разладување, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран, sleep mode, тајмер, интелегентно отопување

  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).


 • Инвертер клима уред 4,2kW VIVAX ACP-12CH35AEYI R32

   Модел: VIVAX ACP-12CH35AEYI R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A+++ (9.0 / 5.3)
  Максимален капацитет на ладење: 4,81КW
  Максимален капацитет на греење: 7,2КW
  Препорачана површина: 35 m²
  Просечна моќност: Ладење: 3,52 W ; Греење: 4,25КW
  Влезна моќност ладење: 750 W
  Влезна моќност греење: 943 W
  Проток на воздух: 590 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.2 l/h
  Ниво на бучава: 45 dB (A)
   Работна температура: од - 32 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 13 kg
  Маса надворешна единица: 36.4 kg
  Фреон: R32
  Филтри: Bio филтер, jонизатор, филтер за прашина
  Димензии надворешна единица: 800x554x333 mm
  Димензии внатрешна единица: 895x298x248 mm
  Останато: Висока ефикасност, јонизатор, ЕСО mode, 1W standby, детектор за движење, контрола за влажност на воздухот, самодијагноза, тајмер, безшумна опција, греач на компресор, греач на кондензатор, контрола на влажност на воздух, дигитален екран, интелигентно одмрзнување, 3D airflow, двосмерен одвод на кондензат, турбо, sleep mode, self cleaning, 12 Fan Speed, заштита на вентил надворешна единица.
  Функции: iFeel фунција, louver position memory function, turbo фунција, memory функција, Wi-Fi ready.
  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).
 • Инвертер клима уред 7,6kW VIVAX ACP-24CH70AERI R32

  Модел: VIVAX ACP-24CH70AERI R32

  ГАРАНЦИЈА 2+3 ГОДИНИ*
  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.4 / 4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 8,44KW
  Максимален капацитет на греење: 9,44KW
  Препорачана површина: 75 m²
  Просечна моќност: Ладење: 7,33KW ; Греење: 7,61KW
  Влезна моќност ладење: 2402 W
  Влезна моќност греење: 2177 W
  Проток на воздух: 1050 m³/h
  Капацитет на одвлажнување: 2.4 l/h
  Ниво на бучава: внат. единица: 46 dB (A) / над. единица: 60 dB (A)
  Работна температура: од -20 °C до 50 °C
  Маса внатрешна единица: 12.9 kg
  Маса надворешна единица: 48 kg
  Фреон: Еколошки фреон R32
  Филтри: Biо филтер, јонизатор
  Димензии надворешна единица: 845x320x700 mm
  Димензии внатрешна единица: 1080x226x335 mm
  Останато: Висока ефикасност, јонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.
  *Гаранцијата важи само со монтажа од овластен монтер и трае 2 години, а по овој рок истата може да се продолжи уште три последовтелни години со повик на овластен сервис кој ќе ја потврди исправноста на клима уредот и на истиот ќе изврши тековно одржување(овој сервис и продолжување на гаранцијата е на трошок на клиентот).