• Инвертер клима уред TESLA TT34TP21W-1232IA 3,5kW

  Код: TESLA TT34TP21W-1232IA

  Тип на климатизерот: Inverter Split

  Капацитет на ладење / греење (kW): 3,400(1,000~3,770) / 3,430(1,000~3,810)

  Енергетска класа при ладење / греење: A++ /

  Ниво на бучност на внатрешната / надворешна единица (db(A)): 51/47/43/35/32 / 50

  Тип на фреон: R32

  Работна температура ладење / греење (целзиуси): 15-53 / -20-30

  Димензии на внатрешната единица (ШxВxД, мм): :790×275×192

  Димензии на надворешната единица (ШxВxД, мм): :777×498×290

  Нето тежина на внатрешната единица (кг): 8,5 / 10,5

  Нето тежина на надворешната единица (кг): 24 / 26

  Гаранција: до 3 години (со редовен годишен сервис пред истек на 12 месеци)

 • Инвертер клима уред 3,4kW Tesla TT34TP21-1232IAWT

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.10/4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3770.00 W
  Максимален капацитет на греење: 3810.00 W
  Просечна моќност: 3400/3430 W
  Влезна моќност ладење: 1049 W
  Влезна моќност греење: 922 W
  Проток на воздух: 560.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 1.20 l/h
  Ниво на бучава: 47.00 dB
  Работна температура: ОД -20 ℃ ДО 53 ℃
  Маса внатрешна единица: 8.50 kg
  Маса надворешна единица: 24.00 kg
  Препорачана површина: до 35 м2
  Фреон: R32 Филтри: Филтер за прашина, Јонизатор
  Димензии надворешна единица: 777 x 498 x 290
  Димензии внатрешна единица: 790 x 275 x 192
  Функции: јонизатор, грејач на надворешна


 • Инвертер клима уред 5,3kW Tesla TT51X81-18410A

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A (3.21/3.61)
  Максимален капацитет на ладење: 4990.00 W
  Максимален капацитет на греење: 5310.00 W
  Просечна моќност: 4990/5310 W
  Влезна моќност ладење: 1554 W
  Влезна моќност греење: 1420 W
  Проток на воздух: 800.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 2.00 l/h
  Ниво на бучава: 43.00 dB
  Работна температура: ОД -7 ℃ ДО 43 ℃
  Маса внатрешна единица: 10.50 kg
  Маса надворешна единица: 32.50 kg
  Препорачана површина: до 55 м2
  Фреон: R410
  Филтри: Филтер за прашина
  Димензии надворешна единица: 817 X 300 X 553 mm


 • КЛИМА HISENSE ENERGY SE KA50BS0EG/KA50BS0EW INVERTER 5KW -22C, WI-FI

  Код за нарачка: KA50BS0EW INVERTER 5KW - 26184

  Тип на единицата: Внатрешна единица
  Работна температура во режим на греење : -20- 24
  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15-50
  Опсег на поставување на температура: 16-30
  Разладно средство: R32
  Меморија на позицијата на насочувачите
  Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно
  Брзина на надворешниот вентилатор: 3
  Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
  Скриен ЛЕД дисплеј
  Затемнување на екран
  Само-дијагностика
  Автоматски внатрешен вентилатор
  Просечна грејна моќност (Pdesignh)-просечна грејна сезона: 3,9 kW
  Деклариран капацитет (Pdh(Tj))-просечна грејна сезона: 3,9 kW
  Надворешна единица
  Внатрешна единица
  Моќност за ладење: 5 kW
  Капацитет на одвлажнување: 2L/h
  Дијаметар на кондензациската цевка: 18mm
  4 во 1 филтер-витамин Ц
  катехин
  сребрени јони
  ХЕПА
  активен јаглен
  Автоматско работење
  Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
  Заштита од замрзнување
  Ноќен режим на работа-Night mode
  Турбо функција
  Функција за отстранување на влага
  Вентилирање-проветрување
  Тајмер 24h
  Паметна гласовна контрола
  Hi-nano Генератор
  МоќностV: 220-240 V
  Минимална Моќност на звукот: 60 dBAre1pW
  Грејна моќност: 5.400W
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
  Фреквенција: 50 Hz
  Разладна моќност: 5.000W
  Полнење на фреон: 1,15 gr
  Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.380W
  Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.295 W
  Греач на надворешна единица
  Минимален проток на воздух: 600 m3
  Проток на воздухот: 950 m3
  Цевка за течност: 6,35mm
  Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7mm
  Максимална должина на цевките: 15 m
  Максимална висинска разлика: 15 m
  Номинална вредност на струјата при ладење: 5,8 A
  Номинална вредност на струјата при греење: 6,2 A
  Минимален звучен притисок: 38 dBA2x10-5Pa
  Максимален звучен притисок: 44 dBA2x10-5Pa
  Wi-Fi управување: Вградено
  Димензии (ШxВxД): 89,6x30x21,4cm
  Нето тежина на апаратот: 10,5kg
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

 • КЛИМА TOSOT LOMO NORDIC TWH18QE-S6DBB2B/I-TWH18ACE-S6DBA1A/O

  Код за нарачка: TWH18ACE-S6DBA1A/O - 801239

  Ергетска класа (seer/scop): А+++ (7.5/5.1)
  Максимален капацитет на ладење: 7200.00 W
  Максимален капацитет на греење: 9200.00 W
  Просечна моќност: 5300/6200W
  Влезна моќност ладење: 1180 W
  Влезна моќност греење: 1450 W
  Проток на воздух: 1200.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 46.00 db
  Работна температура: од -30°C до 52°C
  Грејач на компресор, Интелигентно одмрзнување,
  Самодијагноза, Аuto restart, Тајмер,
  I Feel фунција, sleep mode, Тurbo,
  Вградена Smart WiFi контрола
  Најнисоко ниво на бучава на внатрешна единица: 42 dB
  Највисоко ниво на бучава на внатрешна единица: 60 dB
  Ниво на бучава на надворешна единица: 63 dB
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 16.50 kg
  Маса надворешна единица: 61 kg
  Препорачана површина: до 60 m2
  Фреон: R32

 • Прилагодлив штитник за клима уред

  Код за нарачка: Прилагодлив штитник за клима уред - 2023-105

  Материјал: ABS пластика.
  Универзален, со стандардна големина прилагодлив за секаков вид на клима со помош на делот за продолжување.
  Почетната димензија на штитникот е 46.2 см, а со продолжување достигнува до 80.4 см што значи дека без разлика каков е видот и големината на климата, вие секако ќе успеете да ја приспособите должината и да го поставите штитникот.


 • Инвертер клима уред 5.30kW TOSOT MUSE NORDIC TWH18QE-S6DBB2B

  Код за нарачка: TOSOT MUSE NORDIC TWH18QE-S6DBB2B

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А+++ (7.5/5.1)
  Максимален капацитет на ладење: 7200.00 W
  Максимален капацитет на греење: 9200.00 W
  Просечна моќност: 5300/6200W
  Влезна моќност ладење: 1180 W
  Влезна моќност греење: 1450 W
  Проток на воздух: 1200.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 46.00 db
  Работна температура: од -30 C до 52 C
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 16.50 kg
  Маса надворешна единица: 61 kg
  Препорачана површина: до 60 m2
  Фреон: R32

 • Инвертер клима уред 3.53kW TOSOT MUSE NORDIC TWH12QD-S6DBB2A

  Код за нарачка: TOSOT MUSE NORDIC TWH12QD-S6DBB2A

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А+++ (8.5/5.1)
  Максимален капацитет на ладење: 5000.00 W
  Максимален капацитет на греење: 7200.00 W
  Просечна моќност: 3530/4200W
  Влезна моќност ладење: 840 W
  Влезна моќност греење: 950 W
  Проток на воздух: 800.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.4 l/h
  Ниво на бучава: 44.00 db
  Работна температура: од -30 C до 52 C
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 13.50 kg
  Маса надворешна единица: 45.50 kg
  Препорачана површина: до 40 m2
  Фреон: R32

 • Инвертер клима уред 7.10kW TOSOT Muse Extreme LCLH TWH24AFE-K6DNA5I

  Код за нарачка: TOSOT Muse Extreme LCLH TWH24AFE-K6DNA5I

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А+++ (7.0/4.2)
  Максимален капацитет на ладење: 8850.00 W
  Максимален капацитет на греење: 9450.00 W
  Просечна моќност: 7100/7800W
  Влезна моќност ладење: 2030 W
  Влезна моќност греење: 2000 W
  Проток на воздух: 1250.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 2.4 l/h
  Ниво на бучава: 48.00 db
  Работна температура: од -25 C до 50 C
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 19.50 kg
  Маса надворешна единица: 41.50 kg
  Препорачана површина: до 75 m2
  Фреон: R32

 • Инвертер клима уред 5.20kW TOSOT MUSE PRO LCLH TWH18AFD-K6DNA5I

  Код за нарачка: TOSOT MUSE PRO LCLH TWH18AFD-K6DNA5I

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А+++ (7.1/4.2)
  Максимален капацитет на ладење: 6100.00 W
  Максимален капацитет на греење: 6600.00 W
  Просечна моќност: 5200/5600W
  Влезна моќност ладење: 1576 W
  Влезна моќност греење: 1436 W
  Проток на воздух: 850.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.9 l/h
  Ниво на бучава: 44.00 db
  Работна температура: од -25 C до 50 C
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 13.50 kg
  Маса надворешна единица: 30.50 kg
  Препорачана површина: до 55 m2
  Фреон: R32

 • Инвертер клима уред 3.51kW TOSOT MUSE PRO LCLH TWH12AFC-K6DNA5F

  Код за нарачка: TOSOT MUSE PRO LCLH TWH12AFC-K6DNA5F

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А+++ (7.1/4.1)
  Максимален капацитет на ладење: 4400.00 W
  Максимален капацитет на греење: 4700.00 W
  Просечна моќност: 3510/3810 W
  Влезна моќност ладење: 962 W
  Влезна моќност греење: 953 W
  Проток на воздух: 700.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.4 l/h
  Ниво на бучава: 42.00 db
  Работна температура: од -25 C до 50 C
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 11.00 kg
  Маса надворешна единица: 24.50 kg
  Препорачана површина: до 35 m2
  Фреон: R32

 • Инвертер клима уред 3.20kW TOSOT MUSE ECO TWH12AFB-K6DNA5B

  Код за нарачка: TOSOT MUSE ECO TWH12AFB-K6DNA5B

  10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

  Енергетска класа (seer/scop): А++ (6.1/4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3200.00 W
  Максимален капацитет на греење: 4000.00 W
  Просечна моќност: 3200/3400 W
  Влезна моќност ладење: 991 W
  Влезна моќност греење: 916 W
  Проток на воздух: 590.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.40 l/h
  Ниво на бучава: 41.00 db
  Работна температура: од -15 C до 43 C
  Маса внатрешна единица: 8.50 kg
  Маса надворешна единица: 25.00 kg
  Препорачана површина: до 35 m2
  Фреон: R32

 • Клима уред 3,2kW TESLA TT35XC1-12410B

  Код за нарачка: TT35XC1-12410B

  Гаранција 36 месеци


  Стандарден сплит систем
  Капацитет на клима уредот: 12000 BTU
  Капацитет на ладење: 12000 BTU
  Капацитет на греење: 12500 BTU
  Енергетска класа ладење/греење: B/B
  Моќ ладење: 3.23 kW
  Моќ греење: 2.37 W
  Струја ладење/греење: 5,2/4,8 A
  Макс. моќност: 1470 W
  Макс. струја: 6,7 A
  Фреон: R410A/630 g
  EER: 3,12
  COP: 3,51
  Опсег на работа: ладење: 0 – 43°C, греење: -15 – 24°C
  Бучност ВЕ: 34/36/39/42 dB
  Бучност НЕ: 43/48/50/52 dB
  Проток на воздух: 550 m3/h
  Одвлажнување: 1,0 l/h
  IP заштита: IPX4
  Преќник на цевки за течност/гас: 6,35/9,52 mm
  Макс. должина на црево: 15 m
  Макс. висинска разлика: 5 m
  Бела боја

 • Инвертер клима уред Vox IVA8-12JRBW

  Гаранција: 36 месеци

  Инвертер сплит клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
  Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 3700 W
  Kапацитет за греење: 3900 W
  Номинален капацитет: 12000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Tестирано на -20 °C
  Препорачана површина до 35 м2
  Ниво на бучава: 54 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 540 x 720 x 260 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 292 x 792 x 201 mm

 • Инвертер клима уред Vox IVA7-12HRGW

  Гаранција: 36 месеци

  Инвертер сплит клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
  Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 3700 W
  Kапацитет за греење: 3900 W
  Номинален капацитет: 12000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Tестирано на -20 °C
  Препорачана површина до 35 м2
  Ниво на бучава: 54 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 545 x 730 x 285 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 292 x 788 x 198 mm

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vivax ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  Код за нарачка: ACP-12CH35AERI R32 GOLD

  ГАРАНЦИЈА 3 ГОДИНИ 


  Висока eфикасност, jонизатор, mono & multi kompatibilnost, 1 W standby, i feel функција, oпсег на оперативно работно греење (-15°C), oпсег на оперативно работно ладење (-15°C), кондензатори и компресори за греачи design 7.4 4.2 бела златна, Wi-Fi ready, безшумна операција, двосмерен одвод на кондензат, дигитален екран.

  ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (7.0/4.1)
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4162.00 W
  МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4777.00 W
  ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3520/3810 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1089 W
  ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1050 W
  ПРОТОК НА ВОЗДУХ:539.00 m3
  КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.20 l/h
  НИВО НА БУЧАВА:38.00 dB
  РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -20 ℃  ДО 50 ℃
  МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
  МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:26.50 kg
  ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 35 м2
  ФРЕОН:R32
  ФИЛТРИ:Јонизатор, Bio-филтер
  ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:770 X 555 X 300 mm

 • Инвертер клима уред 3,5kW Vox IVA6-12JRPCW

  Код: IVA6-12JRPCW

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер сплит клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
  Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 3700 W
  Kапацитет за греење: 3900 W
  Номинален капацитет: 12000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Tестирано на -20 °C
  Препорачана површина до 35 м2
  Ниво на бучава: 54 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 540 x 720 x 260 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 292 x 792 x 201 mm

 • Инвертер клима уред Vox IVA1-24IR

  Код: Vox IVA1-24IR

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Wi-Fi Ready – Климата се поврзува со Wi-Fi сигналот и може да се контролира преку интернет
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.89/4.14; А++/A+
  Kапацитет за ладење: 7000 W
  Kапацитет за греење: 7000 W
  Номинален капацитет: 24000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 2.20 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 1.96 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Препорачана површина до 70 м2
  Ниво на бучава: 60 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 700 x 900 x 350 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 330 x 1082 x 233 mm

 • Инвертер клима уред 5kW Vox IVA1-18IR

  Код: Vox IVA1-18IR

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Wi-Fi Ready – Климата се поврзува со Wi-Fi сигналот и може да се контролира преку интернет
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.44/4.08; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 5000 W
  Kапацитет за греење: 5280 W
  Номинален капацитет: 18000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1.45 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 1.5 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Препорачана површина до 60 м2
  Ниво на бучава: 57 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 545 x 800 x 315 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 310 x 900 x 225 mm

 • Инвертер клима уред Vox IVA1-12IR

  Код: Vox IVA1-12IR

  36 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Инвертер клима уред
  Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
  Wi-Fi Ready – Климата се поврзува со Wi-Fi сигналот и може да се контролира преку интернет
  Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.21/4.04; А+++/A++
  Kапацитет за ладење: 3800 W
  Kапацитет за греење: 4100 W
  Номинален капацитет: 12000 BTU
  Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1.09 KW
  Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0.97 KW
  Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
  Tестирано на -20 °C
  Препорачана површина до 35 м2
  Ниво на бучава: 53 dB
  Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 545 x 730 x 285 mm
  Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 285 x 750 x 200 mm