• Сет декантер и 6 чаши Bormioli Rocco БАРТЕНДЕР НОВЕЧЕНТО

  Код за нарачка: Сет Bormioli Rocco БАРТЕНДЕР НОВЕЧЕНТО 1/7 - 3791

  Бренд: Bormioli Rocco

  Капацитет на декантерот: 780 мл
  Капацитет на чаша: 370 мл

 • Декантер Bormioli Rocco СЕЛЕКТА коцка

  Код за нарачка: Bormioli Rocco СЕЛЕКТА - 4909

  Бренд: Bormioli Rocco • Декантер Bormioli Rocco DEDALO

  Код за нарачка: Bormioli Rocco DEDALO 4908

  Димензии:
  Шише: 24 х9,7 цм

  Фамилијата Бормиоли своето потекло го има од италијанскиот град Алтаре, а нивното име се споменува во архивите уште од 14тиот век.

  Во 1825тата година, Луиџи Бормиоли ја создава првата фабрика за стакло, со која раководи до неговата смрт во 1832ра година. Фабриката ја презема неговата сопруга, која заедно со трите сина успешно ја води, а доказ за тоа е купувањето на Кралската фабрика за Керамика и стакло Strada Farnese во Парма. Веднаш по преземањето на оваа фабрика компанијата се преименува во Браќа Бормиоли, под кое име функционира се до 1880та година, кога се преименува во сега веќе светски познатото име Bormioli Rocco.

 • Декантер за виски Bohemia Crystalite 850ml

  Код за нарачка: 5552

  Декантер за виски Bohemia Crystalite Quadro
  Капацитет: 850мл

  Регионот Бохемиа, каде се наоѓа денешна Чешка, е познат по изработката на најквалитетните производи од стакло. Во овој регион стаклото се произведува уште од крајот на 13тиот век, а ова вековно знаење, акумулирано низ годините е преточено во првата фабрика за стакло на браќата Августин и Јан Герхард во малото гратче Подебради, од овој момент до денес Бохемиа кристалот станува препознатлив во целиот свет, а во 1965 година, сите производители на кристал од регионите на Бохемиа и Моравија се спојуваат во една голема компанија која и ден денес го произведува најквалитетниот кристал.

 • Декантер со 6 чаши Bormioli Rocco DEDALO

  Код за нарачка: Bormioli Rocco DEDALO 1/7 - 4425

  Димензии:
  Чаша: 9 х 7,8 цм
  Шише: 24 х9,7 цм

  Фамилијата Бормиоли своето потекло го има од италијанскиот град Алтаре, а нивното име се споменува во архивите уште од 14тиот век.

  Во 1825тата година, Луиџи Бормиоли ја создава првата фабрика за стакло, со која раководи до неговата смрт во 1832ра година. Фабриката ја презема неговата сопруга, која заедно со трите сина успешно ја води, а доказ за тоа е купувањето на Кралската фабрика за Керамика и стакло Strada Farnese во Парма. Веднаш по преземањето на оваа фабрика компанијата се преименува во Браќа Бормиоли, под кое име функционира се до 1880та година, кога се преименува во сега веќе светски познатото име Bormioli Rocco.

 • Декантер со 6 чаши Bormioli Rocco SELECTA

  Код на производ: Сет Bormioli Rocco SELECTA 1/7 - 4910

  Бренд: Bormioli Rocco

  Димензии:
  Чаша:
  12,7х 5,1цм
  Шише:
  23,5 х 9,5 цм

  Фамилијата Бормиоли своето потекло го има од италијанскиот град Алтаре, а нивното име се споменува во архивите уште од 14тиот век.

  Во 1825тата година, Луиџи Бормиоли ја создава првата фабрика за стакло, со која раководи до неговата смрт во 1832ра година. Фабриката ја презема неговата сопруга, која заедно со трите сина успешно ја води, а доказ за тоа е купувањето на Кралската фабрика за Керамика и стакло Strada Farnese во Парма. Веднаш по преземањето на оваа фабрика компанијата се преименува во Браќа Бормиоли, под кое име функционира се до 1880та година, кога се преименува во сега веќе светски познатото име Bormioli Rocco.

   

 • Декантер за вино Pasabahce Celebration Carafe

  Код за нарачка: 43634

  Декантер за вино Pasabahce Celebration Carafe
  Капацитет: 1,5л

  Пашабахче е основана во 1935та година во Бејкоз, по наредба на Ататурк, како фабрика која ќе ги задоволи потребите за производи од стакло за цела Турција. Во периодот од основањето па се до 1957ма година функционира како главен производител и е фокусирана на големопродажбата пред се во Турција, а во 1957ма станува Пашабахче Тиџарет Лимитед и ги отвара првите брендирани малопродажни објекти во Истанбул и Анкара. Со текот на годините продажбата расте, а компанијата се шири на меѓународните пазари, од оваа причина во 1982ра година се создава Пашабахче Перакенде Сатшлар АД, компанија фокусирана исклучиво на создавање меѓународен ланец на малопродажни објекти, а во 1998 се ребрендира во Пашабахче Магазлар АД.
  Пашабахче е дел од најголемата светска групација за производство на стакло Шишеџам.

 • Декантер за виски Bohemia Crystalite 400ml

  Код за нарачка: 7236

  Декантер за виски Bohemia Crystalite Quadro
  Капацитет: 400мл

  Регионот Бохемиа, каде се наоѓа денешна Чешка, е познат по изработката на најквалитетните производи од стакло. Во овој регион стаклото се произведува уште од крајот на 13тиот век, а ова вековно знаење, акумулирано низ годините е преточено во првата фабрика за стакло на браќата Августин и Јан Герхард во малото гратче Подебради, од овој момент до денес Бохемиа кристалот станува препознатлив во целиот свет, а во 1965 година, сите производители на кристал од регионите на Бохемиа и Моравија се спојуваат во една голема компанија која и ден денес го произведува најквалитетниот кристал.