• Друштвена игра Jenga Classic
  Број на играчи: 1+
  Времетраење:  15 мин
  Вoзраст: 6+
  Содржи 54 дрвени блокови со димензии 1.5 cm × 2.5 cm × 7.5 cm
  Издавач: Hasbro
 • Друштвена игра Ticket to Ride: Европа
  Oд карпестите падини на Единбург до сончевите пристаништа во Истанбул, од прашливите улици на Памплона до ветровитите станици во Берлин, Ticket to Ride Europe ве носи на нова авантура со воз низ најголемите европски градови од почетокот на овој век. Дали ќе ризикувате и ќе патувате низ темните тунели на Швајцарија? Или со
  ферибот преку Црното Море? Или преку раскошните железнички станици на големите метрополи од старите империи? Вашиот следен потег може да ве претвори во новиот голем европски железнички магнат! Спакувајте ги вашите куфери, поздравете го кондуктерот и качете се во возот!
   
  Правилата во играта се на македонски јазик
  Броj на играчи: 3-5
  Времетраење: 20-30 мин.
  Возраст: 8+
  Издавач: PD-Verlag
   
  Награди и признанија:
   
  2013 Hungarian Board Game Award Special Prize Winner
  2006 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  2006 Årets Spill Best Family Game Winner
  2006 Årets Spill Best Family Game Nominee
  2005 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee
  2005 International Gamers Awards – General Strategy; Multi-player
 • Друштвена игра Pictures
  Код за нарачка: Друштвена игра Pictures - MK11

  Слики е брза семејна игра со многу едноставни правила. Формирајте ја сликата на вашата тајна картичка со една компонента, или врвки за чевли, коцки во боја, карти со икони, стапови и камења или градежни блокови на таков начин што другите играчи претпоставуваат каква слика сте замислиле:
   
  Извадете го маркерот од торбата што ја одредува вашата тајна картичка со слика.
  Потоа, формирајте ја таа слика со вашите компоненти на таков начин што е препознатлива.
  И, конечно, погодете каква слика има сликано секој друг играч.
  Играчите добиваат поени за правилно погодување на сликите на другите играчи и за другите играчи што ја погодуваат вашата слика. Победник е оној со најмногу освоени поени!
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 3-5
  Времетраење: 20-30 мин.
  Возраст: 8+
  Издавач: PD-Verlag
   
  Награди и признанија:
   
  2020 Spiel des Jahres Winner (Игра на годината 2020)
 • Друштвена игра Azul
  Код за нарачка: Друштвена игра Azul - MK03

  Создадени од Маврите, azulejos (оригинално сини и бели плочки) биле целосно преземени од Португалците кога нивниот крал Мануел I при посетата на палатата „Алхамбра“ во јужна Шпанија бил обземен од неверојтната убавина на маварските декоративни плочки. Кралот, импресиониран од внатрешната убавина на Алхамбра, веднаш наредил декорирање со слични плочки на ѕидот и на неговата сопствена палата во Португалија. Во Азул вие ја преземате улогата на уметници за ѕидна декорација, со цел да ги разубавите ѕидовите на кралската палата „Евора“.
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 2-4
  Времетраење: 30-45 мин.
  Возраст: 8+
  Издавач: Plan B Games
   
  Награди и признанија:
   
  2018 Tric Trac Nominee
  2018 Tric Trac d’Argent
  2018 Spiel des Jahres Winner
  2018 Spiel des Jahres Nominee
  2018 Origins Awards Best Family Game Winner
  2018 Origins Awards Best Family Game Nominee
  2018 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner
  2018 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
  2018 Mensa Select Winner
  2018 Guldbrikken Best Adult Game Winner
  2018 Guldbrikken Best Adult Game Nominee
  2018 Gioco dell’Anno Nominee
  2018 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner
  2018 As d’Or – Jeu de l’Année Winner
  2018 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee
  2017 Meeples’ Choice Nominee
  2017 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
  2017 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
  2017 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee
  2017 Golden Geek Best Family Board Game Winner
  2017 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  2017 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee
  2017 Cardboard Republic Architect Laurel Winner
  2017 Cardboard Republic Architect Laurel Nominee
 • Друштвена игра Splendor
  Код за нарачка: Друштвена игра Splendor - MK10

  Најголемите трговци со скапоцени камења за време на ренесансата
   
  Како водач на трговски еснаф, ваша задача е да инвестирате во рудници, да ги праќате вашите бродови кон новиот свет и да ги регрутирате најреномираните занаетчии. Изградете комерцијална империја за да ве посетат мудрите монаси, велепоседници со непроценливи ресурси, кои ќе ви донесат дополнителна слава и перестиж.
   
  Внимателно избирајте ги ресурсите…
  …за да обезбедите развој, кој ќе ви донесе престиж и вечни подобрувања…
  …кои ќе ви овозможат пристап до повеќе попрестижни надградби…
  …сè додека не ве посети благородник и не придонесе за вашиот престиж…
  …бидејќи само престижот е важен за победа!
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 2-4
  Времетраење: 30 мин
  Возраст: 10+
  Издавач: Space Cowboys
   
  Награди и признанија:
   
  2015 Origins Awards Best Card Game Nominee
  2015 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner
  2015 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
  2015 Hungarian Board Game Award Nominee
  2015 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee
  2014 Vuoden Peli Adult Game of the Year
  2014 UK Games Expo Best New Boardgame Winner
  2014 Tric Trac Nominee
  2014 Tric Trac de Bronze
  2014 Spiel des Jahres Nominee
  2014 Meeples’ Choice Winner
  2014 Meeples’ Choice Nominee
  2014 Lys Grand Public Finalist
  2014 Golden Geek Board Game of the Year Winner
  2014 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
  2014 Golden Geek Best Family Board Game Winner
  2014 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  2014 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee
 • Друштвена игра Celestia
  Код за нарачка: Друштвена игра Celestia - MK09

  Задржете се на леталото најдолго што можете и соберете ги највредните богатства од светот на Селестија.
  Ризикувај за да добиеш!
   
  Капетанот ги открива опасностите со кои мора да се соочите.
  Продолжете со капетанот или напуштете го леталото за да ги соберете богатствата од градот.
  Доколку капетанот ја нема потребната опрема, леталото ќе се сруши!
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 2-6
  Времетраење: 20-30 мин
  Возраст: 8+
  Издавач: BLAM!
   
  Награди и признанија:
   
  2016 Tric Trac Nominee
  2016 Gioco dell’Anno Nominee
  2015 Jocul Anului în România Beginners Finalist
 • Друштвена игра Kingdomino
  Код за нарачка: Друштвена игра Kingdomino - MK04

  Вие сте крал во потрага по нови површини со цел да го проширите своето кралство. Ќе мора да истражувате разни типови на терени: плодни полиња, езера, планини, села, шуми и градини за да создадете најразвиена територија, а со тоа и поубаво кралство од другите играчи. Но, бидете внимателни затоа што и другите кралеви ги посакуваат истите тие територии…
   
  Правила на македонски јазик
  Број на играчи: 2-4
  Времетраење:  15-20 мин
  Вoзраст: 8+
  Издавач: Blue Orange games
   
  Награди и признанија:
   
  2018 Hungarian Board Game Award Nominee
  2017 Spiel des Jahres Winner
  2017 Spiel des Jahres Nominee
  2017 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
  2017 Gouden Ludo Best Family Game Winner
  2017 Gouden Ludo Best Family Game Nominee
  2017 Gioco dell’Anno Winner
  2017 Gioco dell’Anno Nominee
  2017 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee
  2017 Årets Spil Best Family Game Nominee
  2016 Tric Trac Nominee
  2016 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • Друштвена игра Codenames: Pictures
  Код за нарачка: Codenames: Pictures - MK05

  Кои се овие чудни симболи на мапата? Тоа се кодови од локации на кои шпионите мораат да стапат во контакт со своите агенти!
   
  Двајцата ривалски главни шпиони ги знаат тајните локации на сите агенти. Тие праќаат кодирани пораки до своите теренски оперативци каде да одат на тајни состаноци. Оперативците мора да бидат снаодливи. Грешка при декодирањето може да доведе до непосакувана средба со непријателските агенти – или уште полошо, со атентаторот.
   
  Двата тима се натпреваруваат да стапат во контакт со сите свои агенти, но само еден тим може да победи.
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 2-8
  Времетраење: 10-20 мин.
  Возраст: 10+
  Издавач: CGE
   
  Награди и признанија:
   
  2016 Golden Geek Best Party Game Winner
  2016 Golden Geek Best Party Game Nominee
  2016 Golden Geek Best Family Board Game Winner
  2016 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
 • Друштвена игра The Mind Extreme
  Код за нарачка: The Mind Extreme - MK12

  Mind Extreme функционира како The Mind, со играчи кои се обидуваат да играат поделените карти по растечки редослед - без да се консултираат едни со други! - за да можат да завршат одреден број на нивоа и да победат. Колку е повисоко нивото, толку повеќе карти имате во рака, што ви дава повеќе простор за ““маневрирање'', но исто така и повеќе информации што треба да ги користите за време на играта.
   
  Правила на македонски јазик
  Број на играчи: 2-4
  Времетраење:  20 мин
  Вoзраст: 8+
  Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag

   

 • Друштвена игра The Game: Quick & Easy
  Код за нарачка: The Game: Quick & Easy - MK13

  Играте карти, влечете карта - тоа не може да биде полесно, нели?
   
  Сепак, не е се така лесно, бидејќи иако насловот тврди дека оваа игра е брза и лесна, The Game: Quick & Easy нема да биде лесно да се победи. Можете да го сторите тоа само како вистински тим! Подетално, за да добиете мора да ги играте сите педесет карти во шпилот кои се поделени во две групи. Шпилот се состои од педесет карти, а доаѓаат во пет бои, нумерирани од 1-10 за секоја боја. Секој играч добива две карти.
   
  Правила на македонски јазик
  Броj на играчи: 2-5
  Времетраење: 8-10 мин.
  Возраст: 10+
  Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag

   

 • Друштвена игра Illusion
  Код за нарачка: Друштвена игра Illusion - MK07

  Дали им верувате на сопствените очи? Колку бои можете навистина да забележите? Овие прашања се движечката сила на Illusion, со правила кои овозможуваат веднаш да се почне со игра.
  Степенот на илузија зависи од вашата лична перспектива.
   
  Правила на македонски, албански, српски и бошњачки јазик
  Број на играчи: 2-5
  Времетраење:  15 мин
  Вoзраст: 8+
  Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag
   
  Награди и признанија:
   
  2018 Golden Geek Best Party Game Nominee
  2018 Golden Geek Best Card Game Nominee
 • Друштвена игра Qwixx
  Код за нарачка: Друштвена игра Qwixx - MK08

  Во Quixx, цело време сите учествуваат во играта, без разлика кој е на ред.  Сите добиваат ливче за пополнување и од тоа зависи бројот на поени и исходот на играта.
  Едноставна игра со коцки од жанрот „Roll and Write“ во стилот на Јамб – пополнување на полиња со резултати од фрлања на коцките.
   
  Правила на македонски, албански, српски и бошњачки јазик
  Број на играчи: 2-5
  Времетраење:  15 мин
  Вoзраст: 8+
  Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag
   
  Награди и признанија:
   
  2014 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee
  2014 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner
  2014 Mensa Select Winner
  2013 Spiel des Jahres Nominee
  2013 Kinderspielexperten “8-to-13-year-olds” Nominee
  2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  2013 Deutscher Lernspielpreis Nominee
 • Друштвена игра The Mind
  Код за нарачка: Друштвена игра The Mind - MK06
  The Mind е повеќе од игра. Тoа е експеримент, патување, тимско искуство во кое и покрај тоа што не можете да си разменувате информации, сепак за да ја победите играта треба да сте едно.
   
  Правила на македонски, српски, бошњачки и албански јазик
  Број на играчи: 2-4
  Времетраење:  15 мин
  Вoзраст: 8+
  Издавач: Nürnberger-Spielkarten-Verlag
   
  Награди и признанија:
   
  2019 UK Games Expo Best Card Game (General) People’s Choice Winner
  2019 UK Games Expo Best Card Game (General) Judges Award Winner
  2019 Origins Awards Best Card Game Nominee
  2019 Diana Jones Award for Excellence in Gaming Nominee
  2019 As d’Or – Jeu de l’Année Winner
  2018 Tric Trac Nominee
  2018 Spiel des Jahres Nominee
  2018 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
  2018 Guldbrikken Special Jury Prize Winner
  2018 Guldbrikken Best Parlor Game Winner
  2018 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
  2018 Golden Geek Board Game of the Year Nominee
  2018 Golden Geek Best Party Game Winner
  2018 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  2018 Golden Geek Best Cooperative Game Winner
  2018 Golden Geek Best Card Game Winner
  2018 Cardboard Republic Socializer Laurel Nominee
 • Друштвена игра Пивопол

  Друштвена игра Пивопол на која матно ќе се сеќавете. Игра за храбри, издржливи и упорни. За лица постари од 18 години. По користење на играта се препорачува да не се управува со ниедно моторно возило.

  Со самото купување на играта вие се согласувате со правилата за користење на истата, така да издавачот не прифаќа никаква одговорност за евентуалните компликации кои можат да настанат при користење на играта.

 • Друштвена игра Монопол
  Друштвена игра Монопол
  Купувај имоти
  Гради куќи и хотели
  На полињата 'Шанса' и 'Изненадување' очекувај нешто интересно
  Одлична игра за сите возрасти
 • Друштвена игра Ризик
  Стратешка игра Ризик
  Освојувате територии
  Натпреварувајте се со пријателите
  Развивајте ги стратешките способности
  За 2 до 6 играчи
 • Не лути се човече

  Друштвена игра - Не лути се човече