Често поставувани прашања (ЧПП)

                Нарачка на рати може да направите директно на нашата веб страна. Откако ќе ги изберете производите и ги пополните Вашите податоци, во делот за избор на начин на плаќање ќе изберете Iute Credit, по што системот од Вас ќе побара да дополните уште едно поле по што ќе ги следите насоките зададени од Iute Credit.
                Нарачка на рати може да извршите и телефонски на 02/15003 по што сите чекори ќе Ви бидат објаснети од страна на операторите во контакт центарот и апликацијата ќе биде спроведена.

                За да купите на рати доволно е само во моментот на апликација да сте во работен однос, без разлика дали е времено вработување или на неопределено време.

                Единствен документ кој треба да го пополните е изјава со која дозволувате Iute Credit да направи проверка во МКБ дали сте во работен однос.

                Не, нема заверка на административна забрана, ниту потреба од жиранти.

                Нарачката може да ја извршите директно на нашата веб страна, телефонски на 02/15003 или преку порака на нашите Facebook и Instagram фан страни.

При вршење на нарачка директно од нашата веб страна сами го бидате методот на плаќање, и тоа:

·         Во готово при достава

·         Со дебитна или кредитна картичка

·         Со Diners клуб картичка

·         Iute Credit

                Доколку нарачката ја вршите телефонски опциите за плаќање се:

·         Во готово при достава

·         Iute Credit

                Вашите нарачки за најголем дел од производите се испорачуваат во рок од 3 работни дена од денот на нарачка.
                На сите производи на нашата веб страна јасно е истакнато времето за достава, а доколку нарачката ја правите телефонски или преку порака на нашите Facebook и Instagram фан страни, операторите од контакт центарот ќе Ве известат за времето во кое Вашата нарачка ќе биде доставена.

                Да, доставата на нашите производи се врши до сите градови, села и населени места на територија на целата држава, до Ваша адреса.

                Цената на доставата е во зависност од бројот на производи, нивната големина и тежина.

                Цената на доставата автоматски ја пресметува системот кога ја правите нарачката на нашата веб страна, а доколку нарачката ја правите телефонски или преку порака на нашите Facebook и Instagram фан страни, операторите од контакт центарот ќе Ве известат за цената на чинење на доставата.

                Цената на доставата е иста на територија на целата држава, без разлика каде се доставува.