• Инвертер клима уред TESLA TT34TP21W-1232IA 3,5kW

  Код: TESLA TT34TP21W-1232IA

  Тип на климатизерот: Inverter Split

  Капацитет на ладење / греење (kW): 3,400(1,000~3,770) / 3,430(1,000~3,810)

  Енергетска класа при ладење / греење: A++ /

  Ниво на бучност на внатрешната / надворешна единица (db(A)): 51/47/43/35/32 / 50

  Тип на фреон: R32

  Работна температура ладење / греење (целзиуси): 15-53 / -20-30

  Димензии на внатрешната единица (ШxВxД, мм): :790×275×192

  Димензии на надворешната единица (ШxВxД, мм): :777×498×290

  Нето тежина на внатрешната единица (кг): 8,5 / 10,5

  Нето тежина на надворешната единица (кг): 24 / 26

  Гаранција: до 3 години (со редовен годишен сервис пред истек на 12 месеци)

 • Инвертер клима уред 3,4kW Tesla TT34TP21-1232IAWT

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A++ (6.10/4.0)
  Максимален капацитет на ладење: 3770.00 W
  Максимален капацитет на греење: 3810.00 W
  Просечна моќност: 3400/3430 W
  Влезна моќност ладење: 1049 W
  Влезна моќност греење: 922 W
  Проток на воздух: 560.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 1.20 l/h
  Ниво на бучава: 47.00 dB
  Работна температура: ОД -20 ℃ ДО 53 ℃
  Маса внатрешна единица: 8.50 kg
  Маса надворешна единица: 24.00 kg
  Препорачана површина: до 35 м2
  Фреон: R32 Филтри: Филтер за прашина, Јонизатор
  Димензии надворешна единица: 777 x 498 x 290
  Димензии внатрешна единица: 790 x 275 x 192
  Функции: јонизатор, грејач на надворешна


 • Инвертер клима уред 5,3kW Tesla TT51X81-18410A

  36 месеци гаранција

  Енергетска класа (SEER/SCOP): A (3.21/3.61)
  Максимален капацитет на ладење: 4990.00 W
  Максимален капацитет на греење: 5310.00 W
  Просечна моќност: 4990/5310 W
  Влезна моќност ладење: 1554 W
  Влезна моќност греење: 1420 W
  Проток на воздух: 800.00 m3
  Капацитет на одвлажнување: 2.00 l/h
  Ниво на бучава: 43.00 dB
  Работна температура: ОД -7 ℃ ДО 43 ℃
  Маса внатрешна единица: 10.50 kg
  Маса надворешна единица: 32.50 kg
  Препорачана површина: до 55 м2
  Фреон: R410
  Филтри: Филтер за прашина
  Димензии надворешна единица: 817 X 300 X 553 mm


 • КЛИМА HISENSE ENERGY SE KA50BS0EG/KA50BS0EW INVERTER 5KW -22C, WI-FI

  Код за нарачка: KA50BS0EW INVERTER 5KW - 26184

  Тип на единицата: Внатрешна единица
  Работна температура во режим на греење : -20- 24
  Опсег на работна температура во режим на ладење: -15-50
  Опсег на поставување на температура: 16-30
  Разладно средство: R32
  Меморија на позицијата на насочувачите
  Двоен одвод на кондензатот: Лево или десно
  Брзина на надворешниот вентилатор: 3
  Брзина на внатрешниот вентилатор: 7
  Скриен ЛЕД дисплеј
  Затемнување на екран
  Само-дијагностика
  Автоматски внатрешен вентилатор
  Просечна грејна моќност (Pdesignh)-просечна грејна сезона: 3,9 kW
  Деклариран капацитет (Pdh(Tj))-просечна грејна сезона: 3,9 kW
  Надворешна единица
  Внатрешна единица
  Моќност за ладење: 5 kW
  Капацитет на одвлажнување: 2L/h
  Дијаметар на кондензациската цевка: 18mm
  4 во 1 филтер-витамин Ц
  катехин
  сребрени јони
  ХЕПА
  активен јаглен
  Автоматско работење
  Автоматско повторно вклучување (при прекин на електрична енергија)
  Заштита од замрзнување
  Ноќен режим на работа-Night mode
  Турбо функција
  Функција за отстранување на влага
  Вентилирање-проветрување
  Тајмер 24h
  Паметна гласовна контрола
  Hi-nano Генератор
  МоќностV: 220-240 V
  Минимална Моќност на звукот: 60 dBAre1pW
  Грејна моќност: 5.400W
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W
  Фреквенција: 50 Hz
  Разладна моќност: 5.000W
  Полнење на фреон: 1,15 gr
  Потрошувачка на ел. енергија при греење: 1.380W
  Потрошувачка на ел. енергија при ладење: 1.295 W
  Греач на надворешна единица
  Минимален проток на воздух: 600 m3
  Проток на воздухот: 950 m3
  Цевка за течност: 6,35mm
  Дијаметар на цевката за разладен медиум: 12,7mm
  Максимална должина на цевките: 15 m
  Максимална висинска разлика: 15 m
  Номинална вредност на струјата при ладење: 5,8 A
  Номинална вредност на струјата при греење: 6,2 A
  Минимален звучен притисок: 38 dBA2x10-5Pa
  Максимален звучен притисок: 44 dBA2x10-5Pa
  Wi-Fi управување: Вградено
  Димензии (ШxВxД): 89,6x30x21,4cm
  Нето тежина на апаратот: 10,5kg
  Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 1 W

 • КЛИМА TOSOT LOMO NORDIC TWH18QE-S6DBB2B/I-TWH18ACE-S6DBA1A/O

  Код за нарачка: TWH18ACE-S6DBA1A/O - 801239

  Ергетска класа (seer/scop): А+++ (7.5/5.1)
  Максимален капацитет на ладење: 7200.00 W
  Максимален капацитет на греење: 9200.00 W
  Просечна моќност: 5300/6200W
  Влезна моќност ладење: 1180 W
  Влезна моќност греење: 1450 W
  Проток на воздух: 1200.00 m3/h
  Капацитет на одвлажнување: 1.8 l/h
  Ниво на бучава: 46.00 db
  Работна температура: од -30°C до 52°C
  Грејач на компресор, Интелигентно одмрзнување,
  Самодијагноза, Аuto restart, Тајмер,
  I Feel фунција, sleep mode, Тurbo,
  Вградена Smart WiFi контрола
  Најнисоко ниво на бучава на внатрешна единица: 42 dB
  Највисоко ниво на бучава на внатрешна единица: 60 dB
  Ниво на бучава на надворешна единица: 63 dB
  Грејач на надворешна единица
  Маса внатрешна единица: 16.50 kg
  Маса надворешна единица: 61 kg
  Препорачана површина: до 60 m2
  Фреон: R32

 • Електрична греалка PoTop LQ-501

  Код за нарачка: Електрична греалка PoTop LQ-501

  2 температури за греење: 1000W / 2000W
  Топлење / ладење
  Напон: 220-240V / 50-60Hz
  Димензии: 26x21.5x13cm
  Заштита од прегревање
  Безбедносен осигурач
  Рачка за лесно пренесување

  Електрилната греалка има рачка за носење, така што можете брзо и лесно да го транспортирате од соба во соба.
  Моќност од 2000W со индикатор за работа од безбедносни причини - за да знаете кога греалката е вклучена.
  Подесувања на греалката:  греење и ладење | 1000W и 2000W
  Практичен, долг кабел за напојување од 1,7 метри

 • Конвектор Simfer S4250KV 2500W

  Код за нарачка: Конвектор Simfer S4250KV 2500W

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Моќност : 2500W
  Термостат
  Напон : 230в
  Подесување на температурата
  Заштита од прегревање
  Можност за закачување на ѕид
  Тежина : 8,5кг

 • Конвектор Lobod LD 2500

  Код за нарачка: Конвектор Lobod LD 2500

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Вкупна моќност: 2500W
  2 нивоа на моќност: 1250W + 1250W
  Напон: 2250-240V/50-60Hz
  Можност за монтирање на ѕид
  Подесувачки термостат
  Заштита од прегревање

 • Конвектор Iskra PN2500

  Код за нарачка: Конвектор Iskra PN2500

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  • Моќност: 2500W 
  • Напон: 220V-240V ~ 50 / 60Hz 
  • Самостоен со можност за монтажа на ѕид 
  • функција на чување на топлина 
  • термичка заштита • термостат 
  • Индикатор за статус 
  • Димензии на пакување: 94x12x50cm 
  • Тежина на апаратот: 2,5 кг 

 • Калорифер Max KF 903

  Код за нарачка: Калорифер Max KF 903

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  2 нивоа на моќност: 750W/ 1500W
  Керамички грејачи
  Прилагодлив термостат
  Заштита од прегревање
  Индикаторска сијаличка
  Сигурносно копче при превртување на уредот

 • Печка на пелети за катно греење Блист TERA 22 Црвена

  Код: Блист TERA 22 Црвена - 20447

  12 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Печка со котел за парно греење
  Димензии: 585x800x1250 mm
  Тежина нето/бруто: 220/241 кг
  Капацитет на котелот за вода: 35 л
  Капацитет на резервоарот за пелети: 45 кг
  Електрична сила во фаза на вклучување: 385-465 W
  Електрична сила во фаза на работа: 70-150 Вт
  Пречник на приклучокот за издув: 80 мм
  Приклучокот за издув е на задната страна
  Вкупна влезна моќност: (мин/макс): 7,95 KW / 24,25 KW
  Номинална излезна моќност: 7,35 KW / 21,63 KW
  Степен на искористеност: (мин / макс): 92.5% / 89.2%
  Потрошувачка на пелети: (мин / макс): 1,64 kg / h / 5,00 kg / h
  Загревање на површина: [m3]: 290-365
  Загревање на површина: [m2]:110-140
  Максимално време на работа со полн резервоар: 30 ч
  Едноставна и лесна употреба
  Мени за управување на српски јазик
  LCD дисплеј во бои
  Дневно, неделно и викенд програмирање
  Висок степен на искористување на горивото
  Вградени безбедносни механизми кои го спречуваат прегревувањето на печки и враќањето на смрдеата во просторија поради замрзнатиот шкаф
  Вграден дополнителен вентилатор за издувување на топлиот воздух во просторијата

  Напомена: Овој производ се испорачува само во градовите низ државата.

 • Печка на пелети за катно греење Блист SAHARA 21 Црвена

  Код за нарачка: Блист SAHARA 21 Црвена - 20446
  Едноставна и лесна за употреба
  LCD дисплеј во боја
  Дневно, неделно и викенд програмирање на работата на печката
  Далечински управувач
  Висок степен на искористување на горивото
  Вградени безбедносни механизми кои спречуваат прегревање на водата во бојлерот и враќање на чад во просторијата поради затнат оџак
  Фабрички вградени сите најважни хидрокомпоненти (пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен вентил) неопходни за функционирање на системот за централно греење
  Вградени механички системи за полесно чистење на рерната
  Волумен на котелот: 35 l
  Капацитет на магацинот за пелети: 45 кг
  Електрична моќност во фаза на палење: 385 – 465 W
  Електрична моќност при работа: 70 – 150 W
  Дијаметар на цевка за чад: 80 mm
  Излез за чад: од задната страна
  Вкупна влезна моќност (мин/макс): 6,76 KW / 23,03 KW
  Номинална излезна моќност (мин/макс): 6,26 KW / 20,62 KW
  Степен на корисен ефект (мин/макс): 92,5 % / 89,5%
  Потрошувачка на пелети (мин/макс): 1,39 kg/h / 4,75 kg/h
  Волумен на греење [m³]: 285 – 350
  Максимално работно време со полн магацин: 31 ч
  Димензии: 585x800x1250 mm
  Тежина нето: 236 kg

 • Печка на пелети за катно греење Блист SAHARA 21 Беж

  Код за нарачка: Блист SAHARA 21 Беж - 20445
  Едноставна и лесна за употреба
  LCD дисплеј во боја
  Дневно, неделно и викенд програмирање на работата на печката
  Далечински управувач
  Висок степен на искористување на горивото
  Вградени безбедносни механизми кои спречуваат прегревање на водата во бојлерот и враќање на чад во просторијата поради затнат оџак
  Фабрички вградени сите најважни хидрокомпоненти (пумпа, експанзионен резервоар, сигурносен вентил) неопходни за функционирање на системот за централно греење
  Вградени механички системи за полесно чистење на рерната
  Волумен на котелот: 35 l
  Капацитет на магацинот за пелети: 45 кг
  Електрична моќност во фаза на палење: 385 – 465 W
  Електрична моќност при работа: 70 – 150 W
  Дијаметар на цевка за чад: 80 mm
  Излез за чад: од задната страна
  Вкупна влезна моќност (мин/макс): 6,76 KW / 23,03 KW
  Номинална излезна моќност (мин/макс): 6,26 KW / 20,62 KW
  Степен на корисен ефект (мин/макс): 92,5 % / 89,5%
  Потрошувачка на пелети (мин/макс): 1,39 kg/h / 4,75 kg/h
  Волумен на греење [m³]: 285 – 350
  Максимално работно време со полн магацин: 31 ч
  Димензии: 585x800x1250 mm
  Тежина нето: 236 kg

 • Печка на пелети Блист OPTIMA 8 EKO Беж

  Код за нарачка: Печка на пелети Блист OPTIMA 8 EKO Беж - 24495
  Електрична моќност во фаза на палење: 390W
  Електрична моќност за време на работење на печката: 180W
  Вкупна влезна моќност (min/max): 4.91 kW/9.21 kW
  Номинална излезна моќност (min/max):4.50 kW /8.30 kW
  Степен на искористување (min/max): 91.7/90.1
  Потрошувачка на пелети (min/max): 1.01 кг/h/1.91 кг/h
  Капацитет на магацинот за пелети: 17 кг
  Дијаметар на продолжетокот за ќумец: 80mm
  Димензии: 490x545x925mm
  Нето/ бруто тежина: 74 /94 кг


 • Вградна печка на дрва Блист UK
  Код за нарачка: Вградна печка на дрва Блист UK - 3841

  Димензии: 1000x650x930 mm
  Моќност 15-16 KW
  Тежина 120 kg
  Блист печките и камините се дизајнирани во согласност со
  современите трендови, украсени се со модерни едноставни
  линии прилагодливи на сите простори.
 • Вградна печка на дрва Блист FK

  Код за нарачка: Вградна печка на дрва Блист FK - 3840

  Димензии: 740x580x930 mm
  Моќност: 15-16 KW
  Тежина: 120 kg

 • Печка на дрва Блист B MAX 2

  Код за нарачка: Печка на дрва Блист  B MAX 2 - 14405
  Моќност: 14-16 kW
  Нето тежина: 116kg
  Димензии: 665x440x810mm
  квадратура на загревање: до 70-80m2
  Стакло на ложиште
  Гусана горна плоча
  Екстра големо ложиште
  Двоен лим на страниците со воздушна комора за заштита на деца и предмети од горење на допир
  Екстра дебел челичен лим
  Димензија на издувна цевка:150mm
  Примарна регулација на влезни гасови за подобро СОГОРУВАЊЕ
  Секундарна регулација на воздух за самочистење на стаклото на ложиштето
  Терцијална регулација на издувни гасови

 • Печка на дрва Блист POLAR

  Код за нарачка: Печка на дрва Блист POLAR - 25474

  Моќност: 6-7kW
  Нето тежина: 69kg
  Димензии: 500x410x1035mm
  Kвадратура на загревање:25-35m2
  Плотна, врата, рачка од челик
  Димензија на издувна цевка: 120mm
  Простор за складирање на дрва

 • Печка на дрва Блист ŽAR NOV Беж

  Код за нарачка: Печка на дрва Блист ŽAR NOV Беж - 24088

  Моќност: 7-8KW
  Нето тежина: 64kg
  Стакло на ложиште
  Гусена врата, плотна и постоље
  Димензии: 480х460х930mm
  Kвадратура на загревање: 35-40m2
  Димензија на издувна цевка: 120mm
  Нето тежина: 64kg
  Бакелитна рачка
  Простор за складирање на дрва во долниот дел од печката
  Двоен лим на страниците со воздушна комора за заштита на деца и предмети од горење на допир
  Примарна регулација на влезни гасови за подобро СОГОРУВАЊЕ
  Терцијална регулација на издувни гасови

 • Печка на дрва Блист NAPOLI

  Код за нарачка: Печка на дрва Блист NAPOLI - 801926

  Максимална моќност: 10-12 kW
  Материјал: челичен лим
  Облога: отпорен на топлина
  Стакло на вратата: отпорно на топлина до 750 °C
  Регулатива за снабдување со воздух
  Регулација на излезот на оџакот
  Дефлектор/Пепелник
  Решетка: леано железо
  Препорачано гориво: дрво, дрвени брикети
  Димензии (ШхВхД): 51х106х48 cm
  Димензии на рерна (ШхВхД): 43х30х23 cm
  Дијаметар на излезот на оџакот: 12 cm
  Излез на оџакот: горен
  Ефикасност: 62%
  Вкупна тежина: 94 kg
  Енергетска класа: А