• Глобус 14,2cm Orb

  Код: 292410 - Глобус 14,2см Orb


 • Лустер Глобус 26cm Antique

  Код: 313349 - Лустер Глобус Antique

  Globe chandelier, for ceiling mounting

  Type: ceiling, suspended

  Chandelier design: globe

  For indoor use

  Ceiling mounting

  Map type: Antique

  Scale: 1:51 000 000

  Globe diameter: 26 cm

  Globe material: colored plastic

  The globe does not rotate!

  Cartography: in English It works with an E27 bulb, 27 mm socket diameter

 • Светлечки LED Глобус 26cm - Македонски - Political

  Код: 313213 - Глобус 26цм Македонски LED Political

  Фасцинантниот дизајн на политичките глобуси ја прикажува актуелната политичка ситуација во светот, границите и главните градови на земјите. Со политичките глобуси може да го истражувате светот, да ги испланирате патувањата или едноставно да го декорирате омиленото катче.

 • Светлечки LED Глобус 20cm - Англиски - Animals

  Код: 313200 - Глобус 20цм Англиски LED Animals

  Тематските глобуси се фокусираат на создавање конекција помеѓу географијата и популарните содржини.
  На пример, животните кои се претставени во нивните соодветни области со шармантна графика на забавен начин им помагаат на децата да ги запознаат животните и дивиот свет на планетата.

 • Лустер Глобус 26cm Physical

  Код: 313340 - Лустер Глобус Physical

  Globe chandelier, for ceiling mounting

  Type: ceiling, suspended

  Chandelier design: globe

  For indoor use

  Ceiling mounting

  Map type: physics

  Scale: 1:51 000 000

  Globe diameter: 26 cm

  Globe material: colored plastic

  The globe does not rotate!

  Cartography: in English It works with an E27 bulb, 27 mm socket diameter


 • Светлечки LED Глобус 30cm - Македонски - Пиши бриши - Physical+Political

  Код: 313230 - Глобус Македонски Physical+Political

  Кога светлата се исклучени, овие глобуси ги прикажуваат планините на земјата, рамнините, реките, накратко физичкиот статус, но кога светлото е вклучено, глобусот ги прикажува земјите од светот со границите, па така станува политички глобус. Дополнително, на нашиот глобус, може да се пишува и брише.
  Со политичките глобуси може да го истражувате светот, да ги испланирате патувањата или едноставно да го декорирате омиленото катче.

 • Светлечки LED Глобус 30cm - Македонски - Antique

  Код: 313249 - Глобус Македонски LED Antique

  Овој глобус е произведен е со старинска техника на мапирање која му дава посебен шарм и го прави неопходен „додаток“ во вашите канцеларии, изложбени салони, и домови.

 • Светлечки LED Глобус 26cm - Modern Globe Political - Blue

  Код: 313280 - Глобус LED Modern Globe Political Blue

  Фасцинантниот дизајн на политичките глобуси ја прикажува актуелната политичка ситуација во светот, границите и главните градови на земјите. Со политичките глобуси може да го истражувате светот, да ги испланирате патувањата или едноставно да го декорирате омиленото катче.

 • Глобус 15цм Англиски Animals

  Код: 313182 - Глобус 15цм Англиски Animals

 • Глобус 15cm Англиски Pink

  Код: 313188 - Глобус 15цм Англиски Pink


 • Глобус 15cm Англиски Physical

  Код: 313180 - Глобус 15цм Англиски Physical


 • Глобус 15cm Англиски Political

  Код: 313181 - Глобус 15цм Англиски Political


 • Глобус 15cm Junior Planetoid

  Код: 298788 - Глобус 15cm Junior Planetoid


 • Глобус 18,2cm Orb

  Код: 292420 - Глобус 18,2cm Orb

 • Глобус 20cm Англиски Physical

  Код: 313190 - Глобус 20цм Англиски Physical

  Кога светлата се исклучени, овие глобуси ги прикажуваат планините на земјата, рамнините, реките, накратко физичкиот статус, но кога светлото е вклучено, глобусот ги прикажува земјите од светот со границите, па така станува политички глобус.
  Не само што е совршен материјал за едукативни цели за ученици и наставници, туку и елегантен додаток за сечиј дом, канцеларија итн.

 • Глобус 21,4cm Orb

  Код: 292430 - Глобус 21,4cm Orb


 • Светлечки LED Глобус 20cm - Англиски - Pink

  Код: 313208 - Глобус 20цм Англиски LED Pink

  Светла боја и оригинален дизајн е главната карактеристика на серијата „Боите на планетата Земја“.
  Прекрасниот дизајн овозможува сосема нови, шарени, забавни и весели алтернативи на љубителите на географијата.

 • Светлечки LED Глобус 20cm - Англиски - Antique

  Код: 313209 - Глобус 20цм Англиски LED Antique

  Овој глобус е произведен е со старинска техника на мапирање која му дава посебен шарм и го прави неопходен „додаток“ во вашите канцеларии, изложбени салони, и домови.

 • Светлечки безжичен LED Глобус 25cm - Релјефен - Alaysky's Globe

  Код: 273070 - Глобус Безжичен LED Релјефен 25цм Alaysky's Globe

  Класичниот глобус со релјефна површина му овозможува на вашето дете визуелно и тактилно да ја истражи географската структура на светот. Кога ќе ја вклучите ЛЕД светилката во темно опкружување, глобусот ја менува својата мапа, односно се исцртуваат политичките граници на државите во светот. Мапата содржи повеќе од 2000 детали кои даваат сеопфатен географски пресек на светот со најважните физичко-политички информации.
  Со инсталирањето на бесплатната IQ Globe апликација, глобусот „станува“ виртуелна мапа на многу едукативни тематски единици. Преку навигација на телефонот или таблетот децата може да ги разгледуваат во 3Д верзија/макета космодромите, сончевиот систем, морскиот свет, државите, туристичките атракции, неверојатните места на планетата итн.

 • Глобус 26cm Англиски Seven Colors

  Код: 313310 - Глобус 26цм Англиски Gurbuz Seven Colors

  Светла боја и оригинален дизајн е главната карактеристика на серијата „Боите на планетата Земја“. Прекрасниот дизајн овозможува сосема нови, шарени, забавни и весели алтернативи на љубителите на географијата.