• Роботска правосмукалка со џогер iRobot 1118

  Код: iRobot 1118

  24 месеци гаранција

  Efficient vacuuming and floor washing.

  Ensure efficient vacuuming and floor washing in one go, so your house can be clean and fresh every day. You can prepare cleaning schedules that work best for you.

   

  More than 30 years of expertise and innovation in robotics

  iRobot has more than 30 years of robotics expertise and innovation with more than 30 million home robots sold worldwide. Whether you choose Roomba, Braava or both, your floors get the special care they need.

   

  Strong suction

  Using a V-shaped vacuum brush and powerful suction, it picks up dust, dirt and residue from hard floors and carpets.

   

  Clean, fresh floor every day

  The system for washing and mopping the floor uses a microfiber cloth with a special ribbed structure. Choose one of the three deletion methods.

   

  Cleans your living space

  It learns your cleaning habits and offers personalized schedules. It will suggest additional cleaning when pollen counts are high in your area or during pet shedding season.

   

  Cleaned space without lifting a finger

  Roomba Combo ™ cleans your house 2 in 1 - A robotic vacuum cleaner and floor sweeper in one cleans your space at the sound of your voice using Google and Alexa voice compatibility.

   

  Targeted and logical navigation

  Intelligent straight line navigation uses floor tracking sensors to clean the floor purposefully and logically in neat lines.


  Technical data:

  WiFi: Yes, connecting to the iRobot Home app

  Cleaning system: Combined - cleans and sweeps

  Side brush: Two brushes positioned at an angle of 27°

  Cleaning head: Vacuums dust, dirt and deposits from hard floors and carpets with a V-shaped suction brush and by strong suction.

  Wet cleaning: Yes

  Dirt Detect®: No

  Bowl full indicator: No

  Filter: High efficiency filter

  Bowl: 0.45L space

  Navigation: 2 modes - system AND Responsive

  Carrying handle: No

  Robot control panel buttons: CLEAN

  Led display:WiFi

  Thresholds: Up to 1.3 cm

  Height: 7.9 cm

  Operating time: Up to 100 minutes

  Charging time: 4 hours Battery: Ni-MH


 • Роботска Правосмукалка 360 Vacuum Cleaner S9

  Код за нарачка: Роботска Правосмукалка 360 Vacuum Cleaner S9

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Спецификација:
  5200mAh батерија
  Моќ на вшмукување 2200Pa
  Сензор LDS Lidar
  Сензор против удар
  Управување со мапа
  До 3 часа автономија
  Функција на мокро и суво чистење


  Роботот е опремен со дури 25 сензори, алгоритми LDS Lidar + SLAM, технологија 360 Autopilot, HD креирање мапа. Што се однесува до моќноста на роботот, истата изнесува 2200 Pa: совршена за потешки дамки на подот. Се карактеризира со 4 начини на вшмукување: 600Pa (Тивок), 1000Pa (Автоматски), 1500 Pa (Моќен), 2200Pa (Max).

  Слободно кажете им збогум на трошките, влакната, остатоците од храна, прашината, влакната од домашното милениче и слично. Батеријата на роботот има капацитет од 5200 mAh и може да исчисти до 300 метри квадратни во рок од 3 часа!
  Високата моќност не значи и гласност на роботот - благодарение на системот за намалување на звукот Dual Noise Reduction, звукот изнесува нешто помалку од 55 dB, така што при работа, роботот нема да пречи апсолутно никому.
  Резервоарот за вода овозможува три различни начини на миење, со времетраење од 100 минути.
  Модерниот систем на чистење ја дели работата на роботот во 5 фази и тоа: мети, ротира, вшмукува, филтрира и на крај го мие подот. Интелигентното мапирање може да креира и да зачува различни рапореди за секоја соба одделно или за цел кат.
  Роботот е опремен и со далечински управувач.

 • Xiaomi Dreame F9 Роботска Правосмукалка

  Код за нарачка: Xiaomi Dreame F9 Роботска Правосмукалка

  Функции:
   суво и водено чистење, управување преку апликација
  Батерија:  5200mAh, литиумска
  Сензори: LDS, сензор за ниво, анти судир сензори, жироскоп, акцелерометар
  Моќ: 2500Pa
  Гаранција:  2 години

  Еден од најекономичните, light верзии на роботските правосмукалки се одликува со вграден сензор LDS (ласерски сензор за растојание) и капацитет на резервоарот за прашина од 0.60л. Резервоарот за вода има капацитет до 200мл.

  Dreame F9 располага со батерија од 5200mAh. Доколку при работа останат 15% капацитет, роботот автоматски се враќа на базата за полнење сѐ додека не е повторно спремен да го продолжи чистењето од точката до која застанал со чистење.

  Филтерот за вода целосно го контролира излезот на вода при миење на подот. Освен тоа, роботот е така дизајниран што на лесен начин ќе дополните вода и повторно ќе го приклучите џогерот.

  Првото прашање кое секогаш си го поставуваме, зборувајќи за роботите, е тоа дали роботот има капацитет да го исчисти нашиот дом на ефикасен начин како што ние би сакале. Затоа тука е LDS сензорот со скенер од 166 степени кој ја набљудува површината во домот со цел да го избере најкраткиот пат за чистење.

  Се советува да се користи дестилирана вода во соодветниот резервоар. Разни средства и детергенти може да предизвикаат оштетување на роботот.

 • iRobot Roomba 698 роботска правосмукалка

  Код: Roomba 698

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Замислете си ја Roomba 698 како влезот во најпаметните робот правосмукалки iRobot и не се плашете да ја отворите таа врата. Ве чека свет каде што роботот чисти и го прави тоа многу ефикасно. При купување на врвен робот со напредната технологија за глава за чистење, систем за чистење iAdapt, модерен сад за нечистотија AeroVac, систем Dirt Detect и ANTITANGLE, програма SPOT.

  Главни предности на Roomba 698

  Чистење на сите видови на тврди подови како што се паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.

  Интелигентен систем за навигација iAdapt

  Тристепен систем за чистење

  Систем “Wall Follow” за чистење по должина на ѕидови и агли

  Прилагодлива глава за чистење 2-ра генерација

  Сад за нечистотија AeroVac со голем капацитет

  Филтерен систем со микровлакна

  ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи

  Звучна детекција на нечистотија

  Профилиран браник со бавен допир
  Сензори за заштита од пад по скали

 • iRobot Roomba 971 роботска правосмукалка

  Код: Roomba 971

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Roomba® 960 за разлика од другите роботи има нова навигација iAdapt 2.0 за визуелно препознавање на просторот. Новата навигација и новата 2.130mAh Li-Ion батерија во случај на поголеми простории и овозможуваат сама да се наполни и продолжи со чистење во останатите простории. Заради тоа може да исчисти површина до 150 m2. За ограничување на простор во кој не сакате да чисти Roomba, можете да го користите новиот виртуелен ѕид со двојна функција (како виртуелен ѕид со должина од 3 метра или како круг со дијаметар од 60 cm). За разлика од предходните серии, новата серија на роботи се движи по права линија, квадрат по квадрат. Со оваа серија на роботи се управува преку апликација за мобилен телефон или таблет и за нејзино функционирање потребна ви е бежична мрежа. Преку апликацијата за цело време сте упатени во работата на роботот и неговите потреби, на пример: дали треба да се испразни садот за нечистотија, кога треба да го замените филтерот, колку време работела. За времетраење на работењето можете преку апликацијата да дознаете во која фаза на чистење се наоѓа, можете да наместите распоред во колку часот да чисти или да пристапите до видео материјали кои би биле корисни за вас. Оваа серија има вграден 3-степен систем на чистење AeroForce. Во пакетот освен Roomba и базна станица за полнење, добивате и еден виртуелен ѕид со двојна фукнција, еден резервен HEPA филтер, како и една резервна странична четка.

  Главни предности на Roomba 960

  Чистење на сите видови подови и теписи

  Чисти површина до 150m2

  Според потреба, кога чисти поголеми простории, доколку не постигне, се враќа да на базната станица да ја наполни батеријата и потоа продолжува со чистење

  Најпаметен систем за чистење и навигација iAdapt® 2.0

  Користи апликација iRobot Home за паметни телефони и таблети

  Тристепен систем на чистење со AeroForce™

  Систем за чистење по должината на ѕидовите и аглите WallFolow

  Адаптибилна глава за чистење со гумени четки AeroForce™

  Сад за нечистотија со голем капацитет

  Филтрирање со помош на “HEPA” филтер

  Индикатор за полн сад со нечистотија

  АNTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи

  Акустична и оптичка детекција на прашина

  Функција за програмирање на времето за чистење

  Функција на нов виртуелен ѕид WirtualWall® со двојна функција

  Обликуван браник чуствителен на допир

  Сензори за заштита од пад од скали

  AeroForce™ четки со заштита од заплеткување

  Нова 2.130 mAh литиум-јонска батерија

  Базна станица за полнење со вграден адаптер
  Минимално одржување

 • iRobot Roomba i3+ (i3552) роботска правосмукалка

  Код: Roomba i3+ (i3552)

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  Паметната навигација ја прави својата работа Интелигентната праволиниска навигација користи сензори монтирани на подот за посветено и логично чистење во уредни линии. Кога роботската правосмукалка Roomba i3 / i3 + треба да се надополни, таа ќе продолжи таму каде што застана, обезбедувајќи совршена чистота. Заборавете на правосмукалката со месеци Исчистете се и испразнете го сопствениот сад во вреќа AllergenLock што може да го испразни ѓубрето до 60 дена, што значи дека не треба да размислувате за правосмукалка два месеци. Ситна прашина? Повеќе нечистотија? Нема проблем Искусете целосно чистење со двојни гумени четки за различни површини и 10X посилна вшмукувачка моќност *, кои ја вшмукуваат нечистотијата, наслагите и влакната на миленичињата каде и да се сокријат, заедно со странична четка што овозможува подетално чистење долж ѕидот и во аглите. * (Во споредба со серијата Roomba 600) Одете каде сакате, избегнувајте места каде што не е потребно чистење Заборавете на чистењето со роботската правосмукалка Roomba® i3. Технологијата на реактивен сензор спречува заглавување на роботот, додека сензорите за детекција на нечистотија помагаат да се исчисти каде што е потребно. Ги учи вашите навики за чистење и нуди персонализирани распореди, додека „Асистент на Google“ и „Алекса“ ви овозможуваат да започнете со чистење само со звукот на вашиот глас. I3 дури ќе предложи и дополнително чистење кога количината на полен во вашата област е голема или за време на сезоната на миење миленичиња.

   

  WiFi: Поврзете се со iRobot Home

  3-фазен систем за чистење Вакууми и крева сè: Премиум

  Странична четка: Поставена под агол од 27 °

  Глава за чистење: Автоматско четки за двојно чистење

  CarpetBoost ™ Систем: Не.

  Откривање нечистотија Yes: Да

  Индикатор за полн контејнер: Да

  Филтер: ХЕПА 13

  Контејнер: AeroForce и контејнер за перење

  Навигација: гироскопска навигација

  Рачка за носење: Не.

  Копчиња на контролната табла за робот: CLEAN / DOCK / SPOT

  LED дисплеј: Осветлен обрач со говорни предупредувања

  Прагови: До 2 см

  Висина: 9,2 см

  Работно време: Целиот кат

  Време на полнење: До 3 часа
  Батерија: Li-Ion

 • iRobot Roomba e5154 роботска правосмукалка

  Код: Roomba e5154

  24 МЕСЕЦИ ГАРАНЦИЈА

  После многу очекувања, конечно пристигна новата и подобра серија Roomba e5! Ова е серија на роботски правосмукалки кои ги имаат сите карактеристики на серијата 800, но со уште понапредни и подобри карактеристики Роботската правосмукалка Roomba e5 има револуционерна технологија AeroForce која чисти до 50% повеќе ѓубре, прашина и влакна од сите типови подови. Исто така, системот за чистење во 3 чекори AeroForce користи комбинација на сепарација, четкање и празнење за ефикасно чистење. WiFi-врската овозможува роботот да се контролира со помош на iRobot HOME мобилната апликација дури и кога е далеку од дома. Започнете со чистење или закажете распоред за чистење со апликацијата iRobot HOME достапна за Android и iOS. Интелигентниот систем за навигација iAdapt и овозможува на роботска правосмукалка да ја провери својата околина 60 пати во секунда користејќи низа сензори и 40 различни начини да се прилагоди на одредена област, под и околу мебелот, на вашето домашно милениче, на маси, столови или отпадоци без да се оштети. Идеално за станови и куќи со површина до 120м2. Исто така, Roomba e5 нема проблеми со префрлување на различни подлоги бидејќи успешно ги надминува пречките до 1,6 см, а со системот за странична четка лесно се вшмукува по рабовите на ѕидовите. Инсталирана е нова батерија со литиум-јон од 1800 mAh, со која Roomba e5 може да работи до 90 минути, по што самиот Roomba се враќа на полнење. Уредот исто така вклучува Виртуелен Ѕид кој се користи како невидлив, за раздвојување во простор што може ефикасно да го ограничи движењето на Roomba, на пример, можете да вакумирате само одредена просторија, дел од просторијата или да ограничите таму каде што не сакате, за да го заштитите мебелот или садот на вашето домашно милениче.

  Главни предности на Roombe e5

  Чистење на сите видови дрвени предмети и теписи

  Најпаметниот систем за навигација за чистење - iAdapt

  AeroVac ™ систем за чистење со три фази

  Систем за чистење по ѕидовите (пречките) и аглите на ѕидот Следете

  Прилагодлива глава за чистење втора генерација

  Собирач на прав AeroVac втора генерација со висок капацитет

  Филтрација на прашина со подобрен филтер

  Индикатор за пополнување сад за прашина

  АНТИТАНГЛЕ систем за спречување на заплеткување кабли и теписи

  Акустични и оптички сензори за откривање прашина

  Време на чистење

  Браник лесно осетлив на допир

  Сензори за спречување на пад од скали

  Нова литиумска батерија од 1800mAh
  Поврзете се и управувајте со користење на мобилната апликација iRobot Home

 • LENOVO E1 ROBOT VACUUM CLEANER

  До чист дом никогаш полесно!  Lenovo E1 чистењето го претвора во уживање. Оваа супер паметна робот правосмукалка е создадена да го олесни секојдневието на секој можен начин!

  Навигација: 
  Gyro mapping TECH, systematic cleaning pattern
  Програмирање на времето за чистење: 7 дневен распоред со помош на апликација
  Моќност на вшмукување: Normal: 800pa, Max:1400pa
  WiFi поврзување: Да, компатибилност со Google home & Alexa
  Филтрирање на воздухот: HEPA & Primary filter
  Капацитет на садот (вода): 300ml
  Далечинско управување: Мултифункциски далечински управувач со ЛЦД
  Сензори за избегнување на судар: 9 пара + 2 пара за чистење по рабови
  Сензори за избегнување на скали: 3 пара
  Ниво на бучава: <65dB
  Четки: 1 главна и 4 странични
  Време на работа со едно полнење: 120 мин /тврда подлога, 80~90 мин /тепих
  Време на полнење: 5~5.5 часа
  Моќност: 40W
  Батерија: 14.4V 2600mAh(LG cell packed by BYD)
  Димензии: 330 х 76 мм
  Гаранција: 1 година

   

 • Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Роботска Правосмукалка
  Бренд: Xiaomi
  Mодел: Mi Robot Vacuum Mop ( STY1JO1ZHM)
  Моќ: 2500Pa
  Сензори: LDS, сензор за ниво, анти судир сензор, жироскоп, акцелерометаr
  Батерија: 2400mah, литиумска
  Димензии и тежина: 35.3х35х8,.15; 3.6кг
  Гаранција: 2 години

  Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop! 
  Еден од најекономичните лајт верзии на роботските правосмукалки се одликува со вграден сензор LDS (ласер сензор за растојание) и капацитет на резервоарот за прашина од 0.60л. Резервоарот за вода има капацитет до 200мл.

  Mi Robot Vacuum Mop располага со батерија од 2400mAh. Доколку при работа останат 15% капацитет, роботот автоматски се враќа на базата за полнење сѐ додека не е повторно спремен да го продолжи чистењето од точката до која застанал со чистење.

  Филтерот за вода целосно го контролира излезот на вода при миење на подот. Освен тоа, роботот е така дизајниран што на лесен начин ќе дополните вода и повторно ќе го приклучите џогерот.

  Првото прашање кое секогаш си го поставуваме, зборувајќи за роботите, е тоа дали роботот има капацитет да го исчисти нашиот дом на ефикасен начин како што ние би сакале. Затоа тука е LDS сензорот со скенер од 166 степени кој ја набљудува површината во домот со цел да го избере најкраткиот пат за чистење.

  Се советува да се користи дестилирана вода во соодветниот резервоар. Разни средства и детергенти може да предизвикаат оштетување на роботот.

  За подолго чистење и попрецизно скенирање од 360° ја препорачуваме неговата уште поусовршена верзија -> Xiaomi Mi Robot Vacuum - Mop P - Бел 
 • Xiaomi VIOMI V2 Pro Роботска Правосмукалка
  • Бренд: Xiaomi
  • Модел: VIOMI V2 Pro
  • Моќ: 2100Pa (вшмукување)
  • Поврзување: WiFi
  • Функции: 2 во 1; Резервоар за вода 200мл + резервоар за нечистотии од 300 мл
  • Батерија: 3,200mAh литиумска батерија; Време на полнење: 180-240мин; Време на чистење: 80-120мин; Автоматско полнење
  • Димензии и тежина: Димензии: 35,00 x 35,00 x 9,45 см Тежина: 3,3 кгa
  • Пакет: 1 x робот правосмукалка, 1 х сад за вода 2 во1, 2 странични четки, 1 х база за полнење , 1 х адаптер
  • Гаранција: 2 години  

   Спремни сте за повеќе слободно време?
   VIOMI V2 сега е достапен и во PRO верзија, помоќна и понапредна од било кога!
   Благодарение на вшмукувачката моќ од 2100Pa, батерија од 3200mAh, VIOMI V2 PRO робот правосмукалка и чистач на подови ќе ви помогне во секојдневното чистење поминувајќи ја целата куќа со само едно полнење.
   Контрола преку апликација, исто како и Roborock S5 MAX ќе имате можност да ги селектирате деловите од куќата кои имаат потреба од длабинско чистење.
   Кога батеријата е празна, роботот VIOMI V2 PRO се враќа на почеток и се дополнува автоматски, продолжувајќи таму каде што застанал. Освен тоа, можете да го поставите и автономниот програм со кој роботот ќе исчисти и кога не сте дома.
   Преку неговата напредна технологија, вие ќе имате секогаш достапна и постојана помош и верен пријател кој ќе ги намали вашите секојдневни обврски. Всушност, овој робот располага со 12 сензори, помеѓу кои и алгоритамот за локализација и симултано мапирање кој го мери текот на чистењето и сензорот LDS (сензор за оддалеченост) кој ја набљудува средината од 360 степени.
   Тука е и сензорот "анти – судир" кој ги избегнува пречките како кауч, столици, санитарија и секој вид мебел во кој роботот би можел да се вметне ризикувајќи да го оштети ласер сензорот.
   Како и другите роботи правосмукалки присутни во нашата продавница, VIOMI V2 PRO може да искачи препреки до 2 cm олеснувајќи го чистењето на тепихот и преминувајќи од една во друга соба без никаква тешкотија, за ефикасно и детално чистење на домот!
 • Xiaomi Mi Robot Vacuum - Mop P (Pro) - Бел
  • Бренд: Xiaomi
  • Модел: Mi Robot Vacuum Mop P (STYTJ02YM)
  • Боја: Бел
  • Материјал: ABS
  • Функции: резервоар за прашина:300мл, резервоар за вода 200мл, распоред за чистење, автоматско враќање на станицата за полнење, суво и водено чистење, управување со апликација
  • Сензори: 12 сензори: LDS (сензор за оддалеченост), IF сензор, против судир, компас, акцелерометар, автоматско враќање на станицата за полнење, сензор за скали
  • Батерија: 3200mAh литиумска батерија, моќност: 33W, време на чистење: 110мин
  • Димензии и тежина: 3,6 кг; 35.00 x 35.00 x 9.45 цм
  • Гаранција: 2 години 
    
   Поголема моќност во чистењето
   Дизајнот на новата правосмукалка ја задржува класичната линија на брендот Xiaomi, а неговиот сензор е ист како и кај претходникот Xiaomi Mi Robot, што му овозможува ориентација во просторот и полесно скенирање. Mi Robot Vacuum - Mop P е опремен со резервоар за прашина со капацитет од 0,3 литри и супер моќна батерија од 3200 mAh произведена од LG и Panasonic која овозможува подолго работење. Покрај тоа, на роботската правосмукалка не и претставува проблем ниту препрека со висина до 2 cm (пр. теписи...).  Една од позначајните функции на роботот е тоа што поддржува зонско чистење на начин што можете да обележите простор со големина по ваша желба.
   Одлична вшмукувачка моќ
   Најновиот робот правосмукалка Mi Robot Vacuum Mop P се одликува со моќ на вшмукување од 2100 Pa, што е доволно за собирање и вшмукување на поголемиот дел од прашината и нечистотијата во домот, како и влакната кои ги оставаат домашните миленичиња. Како и неговиот претходник, Mi Robot Vacuum-Mop P е дизајниран така да го чисти подот прво со предната страна. Роботот е снабден исто така со две крпи од кои едната служи за влажно чистење на подот а другата за влажно и суво чистење на истиот.
   Прецизно и ефикасно влажно чистење
   Со новиот дизајн водениот филтер го одржува резервоарот чист и ја контролира количината на водата така што бришењето е прикладно и сигурно и за дрвените подови, а ќе обезбеди и ефикасно чистење на нивоата.
   Сензорна покриеност
   Со цел да осигура потполна чистина во вашиот дом, бирајќи го притоа најпристапниот пат за чистење во секој момент, тука е LDS (laser distance sensor) со скенер од 360 степени, кој ја проверува околината во радиус до 8 метри 1800 пати во секунда. Повеќе од добри перформанси на самиот сензор му овозможуваат процесорот R16-J и главниот процесор Mali 400. Покрај ласерскиот мерач на растојание , вашиот нов робот правосмукалка има уште 11 повеќенасочни сензори како IF сензори, сензор за скалило и судир со ѕид / препрека и автоматски сензор на станицата за полнење, сензор за исклучување во случај на блокирање или застој, вградени се и сензори за резервоарот за прашина, вода и крпа , сензор за известување за грешките. 
   Целосна контрола преку смартфон
   Благодарениe на апликацијата Xiaomi, сега можете рачно да ја контролирате работата на вашата роботска правосмукалка, да го менувате начинот на чистење, да ја надгледувате нејзината положба, а апликацијата ви овозможува вклучување и исклучување на чистењето и преглед на дневниот, неделниот или месечниот распоред што роботот го исполнил.
   Роботот е прикладен за: теписи,керамички плочки, мермерни подови, ...
   Напомена: Не додавајте средство за чистење во резервоарот за вода, а производителот препорачува да се користи дестилирана вода со цел да се продолжи рокот на траење на самиот производ.