• Едукативна игра IQ Stars

  Код за нарачка: Едукативна игра IQ Stars - SG09

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Досегни ги ѕвездите и смести ги во кутијата!
  Реши ги сите 120 предизвици од почетничкo до експертско ниво!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
 • Едукативна игра Brain Train

  Код за нарачка: Едукативна игра Brain Train - SG31

  • Возраст: 3+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Подгответе го возот (натоварете го и поврзете ги вагоните) и тргнете на патување!
  Игра на сортирање облици, која е истовремено и играчка-воз!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. флексибилно размислување
  2. визуелна перцепција
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Camelot Jr.

  Код за нарачка: Camelot Jr - SG67

  • Возраст: 4-9
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Принцот и принцезата се раздвоени, спојте ги! Распоредете ги ѕидовите и кулите од замокот и направете пат по кој ќе се движат еден кон друг!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра IQ Puzzler Pro

  Код за нарачка: Едукативна игра IQ Puzzler Pro - SG12

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  120 предизвици на три начини, во дводимензионални и пирамидални тродимензионални форми!Компактно пакување, погодно за патувања!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
  • просторен увид
  • планирање
 • Едукативна игра IQ Link

  Код за нарачка: Едукативна игра IQ Link - SG07

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 120
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Најдете ја кариката што недостасува!
  36 сложувалки кои треба да ја пополнат таблата со само 24 празни места!
  (некои сложувалки можат да навлезат една во друга)

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  • концентрација
  • логика
  • решавање на проблеми
  • просторен увид
  • планирање
 • Едукативна игра Dinosaurs - Mystic Islands

  Код за нарачка: Dinosaurs - Mystic Islands - SG43

  • Возраст: 6+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Рекреирајте ја животната средина на диносаурусите од периодот Јура!
  Распоредете ги островите, така да ги раздвоите месојадните од тревопасните диносауруси!
  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. визуелна перцепција
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Temple Connection Dragon Edition

  Код за нарачка: Temple Connection Dragon Edition - SG44

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Поврзи ги со патишта и мостови сите древни храмови!
  80 предизвици во пет различни нивоа на тежина!
  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. решавање проблеми
  3. флексибилно размислување
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра JumpIN’

  Код за нарачка: Едукативна игра JumpIN - SG13

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  Прескокнете ги пречките и опасностите и помогнете им на зајачињата да се сокријат во своите дупки!

  60 предизвици и компактна кутија лесна за пренос!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Squirrels Go Nuts

  Код за нарачка: Едукативна игра Squirrels Go Nuts - SG14

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  Верверичките се подготвуаат за зима!

  Помогнете им да ги сокријат лешниците!
  Игра-сложувалка со 60 предизвици!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. решавање на проблеми
 • Едукативна игра Colour Catch

  Едукативна игра Colour Catch - SG39

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помогнете им на жапчињата и гуштерчињата да си ја уловат вечерата!

  Најдете ги соодветните бои на храна, кои им одговараат!
  Сепак, треба да се внимава, бидејќи животинчињата камелеонски ја менуваат својата боја во зависност од подлогата!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. планирање
  4. визуелна перцепција
  5. флексибилно размислување
 • Едукативна игра Atlantis Escape

  Atlantis Escape - SG19

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Избегајте од легендарната Атлантида, пред да потоне засекогаш во океанот!

  Најдете го патот од високата кула, па се до пристаништето, каде што ве очекува бродот кој ќе ве однесе во сигурност!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. флексибилно размислување
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Asteroid Escape

  Едукативна игра Asteroid Escape - SG15

  • Возраст: 8+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Можете ли да поминете со вселенскиот брод, низ астероидниот појас, без да се судрите со некој астероид?Галактички тест за вашите пилотски (и решавачки) способности!

  60 предизвици, од почетничко до експертско ниво!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. визуелна перцепција
  2. флексибилно размислување
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Ghost Hunters

  Едукативна игра Ghost Hunters - SG17

  • Возраст: 6 +
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Поставете ги правилно батериските лампи во опседнатата куќа и фатете ги сите духови од сите 60 предизвици, така што ќе ги осветлите!

  Страшно добар предизвик за сите играчи!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. визуелна перцепција
 • Едукативна игра Roadblock

  Едукативна игра Roadblock - SG42

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Осомничениот е вооружен и опасен! Во улога на главен инспектор, распоредете ја вашата полициска единица, блокирајте му ги сите излези и фатете го!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. планирање
 • Едукативна игра Temple Trap

  Код за нарачка: Едукативна игра Temple Trap - SG18

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помрднете ги ѕидовите, наместете ги скалите, излезете од лавиринтот!

  Почетните предизвици се решаваат во само неколку потези, но посложените бараат дури и по 50 придвижувања!

  Само за вистински авантуристи!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра Smart Farmer

  Код за нарачка: Едукативна игра Smart Farmer - SG23

  • Возраст: 5+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  На фармата владее збрка! Коњите, кравите, овците и свињите, се измешани!

  Помогнете му на фармерот, со своите три огради, да ги огради сите домашни животни во засебни простори и со засебен пристап до вода!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. планирање
 • Едукативна игра Little Red Riding Hood Deluxe

  Little Red Riding Hood Deluxe

  • Возраст: 4-7
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Поставете ги сите парчиња од пејсажот и создадете пат за Црвенкапа до куќичката на баба! Потоа можете да играте и со волкот. За него ќе треба да се постави посебна патека, но треба да се внимава да не пристигне во куќата пред Црвенкапа!

  24 предизвици без и 24 со волкот!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. просторен увид
  3. решавање на проблеми
  4. планирање
  5. визуелна перцепција

   

 • Едукативна игра Quadrillion

  Едукативна игра Quadrillion - SG26

  • Возраст: 7+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 80
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Безброј предизвици и решенија!

  Нема потреба од објаснување, само поставете ги таблите, на било кој начин и пополнете ги!

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. просторен увид
  5. визуелна перцепција
 • Едукативна игра Bunny Boo

  Едукативна игра Bunny Boo - SG47

  • Возраст: 2+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 60
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Помогнете му на зајчето да излезе од кутијата, внимавајќи на обликот на отворот и висината на ушите!

  Оваа игра е погодна за најмладите играчи.

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. јазик
  2. логика
  3. решавање на проблеми
  4. флексибилно размислување
  5. просторен увид
 • Едукативна игра Day & Night

  Едукативна игра Day & Night - SG46

  • Возраст: 3+
  • Броj на играчи: 1
  • Број на предизвици: 48
  • Издавач: Smart Games

  ОПИС

  Day & Night е забавна логичка игра, која расте заедно со растечките когнитивни способности на детето. Реплицирањето на предизвиците од прирачникот станува се потешко, како што одминуваат дневните, а започнуваат ноќните предизвици.

  Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:

  1. концентрација
  2. визуелна перцепција
  3. решавање на проблеми
  4. јазик
  5. планирање