• Седиште за во автомобил ARCHIE (22-36)

  Седиштето за автомобилот е погодно за деца со тежина од 22 кг. до 36 кг;
  Карактеристики:
  Седиштето за автомобилот е погодно за деца со тежина од 22 кг. до 36 кг. (приближна возраст од 6 до 12 години);
  Инсталација на седиштето на возилото со безбедносните ремени за групата тежина III (22-36 кг.);
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Тока за прилагодување на безбедносните ремени според висината на детето;
  Држач за чаши / шише;
  Големо седиште со ергономски дизајн;
  Удобни потпирачи за рака;
  Денимска ткаенина (сива тексас)
  Тапацирот може да се отстрани и да се пере;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - тежина група III (22-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил ISOFIX ROADY (22-36)

  Седиштето за автомобилот е погодно за деца со тежина од 22 кг. до 36 кг;
  ISOFIX систем за прицврстување на стол;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за деца со тежина од 22 кг. до 36 кг. (приближна возраст од 6 до 12 години);
  ISOFIX систем за прицврстување на седиштето на возилото за групата тежина III (22-36 кг.);
  Можност за прицврстување на седиштето на возилото со ремените на автомобилот за групата III тежина (22-36 кг.);
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Тока за прилагодување на безбедносните ремени според висината на детето;
  Држач за чаши / шише;
  Страничен џеб за додатоци;
  Големо седиште со ергономски дизајн;
  Удобни потпирачи за рака;
  Тапацирот може да се отстрани и да се пере;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - тежина група III (22-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил JETT (0-36)

  Седиштето за во автомобил Џет обезбедува удобност и безбедност на детето бидејќи прилагодливиот потпирач за грб дополнително ја штити главата. Столот може да се претвори во седиште за постари деца.
  Седиштето за автомобилот е погодно за деца со тежина од 9 кг. до 36 кг;
  Карактеристики:
  Седиштето за автомобилот е погодно за деца со тежина од 9 кг. до 36 кг. (приближна возраст од 1 до 11 години);
  Инсталација на седиштето на возилото со појаси на автомобилот за групи со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);

  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Прилагодување на висината на потпирачот за глава;
  Потпирачот за грб може да се отстрани и столот да се претвори во седиште за постари деца;
  Тапацирот може да се отстрани и да се пере;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - тежински групи I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил ORBIT (0-36)

  Седиштето Орбит е погодно за најмладите патници. Овозможува максимална удобност и заштита во движење.
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  Инсталација на седиштето на возилото со појаси на автомобилот за групи со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Екстремно широко и удобно седиште - супер меко и вклопено;
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Гарантира одлична заштита во случај на несакано влијание;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Италијански ремен FENIX - обезбедува 100% заштита;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  4 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Тапацирот може да се отстрани и измие;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил ORBIT EASY (0-36)

  Седиштето за автомобилот Orbit Easy е погодно за најмладите патници. Обезбедува удобност и заштита во движење. Има појас од 5 точки и обезбедува максимална заштита од странично влијание.
  Италијанска лента со ремени FENIX;
  Карактеристики:
  Седиштето за автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  Инсталација на седиштето на возилото со безбедносните ремени за групите со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Екстремно широко и удобно седиште - супер меко;
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Седиштето гарантира одлична заштита во случај на несакано влијание;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Италијански ремен FENIX - обезбедува 100% заштита;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  4 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Тапацирот може да се отстрани со миење;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил 4 MAX (0-36)

  Седиштето за автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  Модерен дизајн со забавни украсни слушалки;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  Инсталација на седиштето на возилото со појаси на автомобилот за групи со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Екстремно широко и удобно седиште - супер меко и вклопено;
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Гарантира одлична заштита во случај на несакано влијание;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  3 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Прилагодување на висината на потпирачот за глава;
  Тапацирот може да се отстрани и да се пере;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил ISOFIX TWIST (0-36)

  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување на седиште;
  Седиштето може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување на седиштето во возилото за групи со тежина 0+ и I (0-18 кг.);
  Уред за горниот ремен за групи со тежина 0+ и I (0-18 кг.);
  Седиштето може да се користи во положба „BACK“ за деца со тежина до 18 кг.;
  Можност за прицврстување на седиштето на возилото со ремените на автомобилот за групи со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Седиштето може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Седиштето обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Гарантира одлична заштита во случај на несакано влијание;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  4 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Прилагодување на висината на потпирачот за глава;
  Тапацирот може да се отстрани и измие;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил ISOFIX TOURNEO (0-36)

  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување;
  Седиштето може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување на седиштето во возилото за групи со тежина 0+ и I (0-18 кг.);
  Уред за горен ремен за групата со тежина 0+ (0-13 кг.);
  Седиштето може да се користи во положба „BACK“ за деца со тежина до 18 кг.;
  Можност за прицврстување на седиштето во автомобилот за групите со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Седиштето може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Функцијата за ротирање од 360 степени може да се користи кога седиштето е инсталирано само со ISOFIX и изгледа како поглед кон „НАДВОР“ - групи за тежина I, II и III (9-36 кг.);
  Седиштето осигурува одлична заштита и комфорт за време на патувањето;
  Гарантира одлична заштита во случај на несакано влијание;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки на меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  4 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Прилагодување на висината на потпирачот за глава;
  Тапацирот може да се отстрани и измие;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.)

   

 • Седиште за во автомобил ISOFIX 360 -TECHNO (0-36)

  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување;
  Седиштето може да се користи во положба „BACK“ за деца со тежина до 18 кг.;
  Може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Карактеристики:
  Седиштето на автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 36 кг.;
  ISOFIX систем за прицврстување на седиштето во возилото за групи со тежина 0+ и I (0-18 кг.);
  Уред за горниот ремен за групи со тежина 0+ и I (0-18 кг.);
  Столот може да се користи во положба „BACK“ за деца со тежина до 18 кг.;
  Можност за прицврстување на седиштето на возилото со ремените на автомобилот за групите со тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.);
  Можност за дополнително прицврстување на седиштето на возилото со совети ISOFIX за групи со тежина II и III (15-36 кг.);
  Седиштето може да ротира 360 степени на пластичната основа;
  Обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Ременски сигурносен појас со 5 точки со меки влошки на ременот;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Дополнителни меки влошки за главата и телото на детето;
  4 позиции за прилагодување на наклон на стол;
  Кога потпирачот за глава е прилагоден нагоре, го проширува задниот дел - седиштето на автомобилот расте со вашето дете;
  Прилагодување на висината на потпирачот за глава - 7 позиции;
  Прилагодување на ширината на грбот на 7 позиции;
  Тапацирот може да се отстрани и измие;
  Одобрено и сертифицирано според ECE R44 / 04 - групи на тежина 0+, I, II и III (0-36 кг.).

   

 • Седиште за во автомобил HAVANA (0-13)

  Седиштето за автомобилот е погодно за новороденчиња и деца со тежина до 13 кг.;
  Обезбедува одлична заштита и удобност за време на патувањето;
  Мека подлога за главата и телото на новороденчето;
  Прилагодлива рачка за носење;
  Сигурносен појас во форма на 3 точки со меки рамни влошки;
  Можност за прилагодување на должината на ремените;
  Прекривка за седиштето;
  Основа за вртење;
  Прекривка за ноџиња - вклучено;
  Тапацирот може да се отстрани и да се пере;
  Ова седиште за автомобил е компатибилно со моделот за шетачи за бебиња „HAVANA“ од Чиполино и може да се монтира на рамката на шетачот со помош на адаптери што се вклучени во комплетот;
  Одобрено и овластено според ECE R44 / 04 - група за тежина 0+.
  Тежина на седиштето: 2,80 кг.

   

 • Хранилка BANDI

  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.;
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Пет позиции на седиштата во висина;
  Димензии на столот во отворена позиција:
  Д 85 цм / Ш 55 цм / В 80-107 цм
  Димензии на столот во преклопената положба:
  Д 40 цм / Ш 55 цм / В 80 цм
  Димензии на седиштата: Д 84 цм / Ш 28-35 цм
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.;
  Удобно седиште - лесно се чисти;
  Сигурносен појас со 5 точки со меки влошки;
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Двојна лента за хранење - горната лента може да се отстрани и исчисти;
  Прилагодлива фиока за хранење напред и назад;
  Пет позиции на седиштата во висина;
  Подножјето може да се прилагоди на 3 позиции;
  Голема корпа за додатоци под седиштето;
  Тркала за лесно движење;
  Компактен за складирање кога е склопен;
  Столот е произведен во согласност со европскиот стандард EN 14988.

   

 • Хранилка MAXI

  Столчето е за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.,
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Шест седишта во висина;
  Димензии на столот во отворена позиција:
  Д 95 цм / Ш 54 цм / В 107 цм
  Димензии на столот во преклопената положба:
  Д 39 цм / Ш 54 цм / В 97 цм
  Димензии на седиштата: Д 94 цм / Ш 29 цм
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.;
  Широко удобно седиште - лесно се чисти;
  Сигурносен појас со 5 точки со меки влошки;
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Двојна лента за хранење - горната лента може да се отстрани и исчисти;
  Прилагодлива фиока за хранење напред и назад;
  Долниот дел од таблата е со осигурувач;
  Шест седишта во висина;
  Подножјето може да се прилагоди;
  Кошница за додатоци под седиштето;
  Тркала за лесно движење;
  Компактен за складирање кога е склопен;
  Столот е произведен во согласност со европскиот стандард EN 14988.

   

 • Хранилка MASTER CHEF

  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.;
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Шест седишта во висина;
  Димензии на столот во отворена позиција:
  Д 80 цм / Ш 58 цм / В 85-105 цм
  Димензии на столот во преклопената положба:
  Д 27 цм / Ш 58 цм / В 85 цм
  Димензии на седиштата: Д 89 цм / Ш 34-42 цм
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг .;
  Широко удобно седиште изработено од високо квалитетна еко-кожа - лесна за чистење;
  Сигурносен појас со 5 точки со меки влошки;
  Три позиции на потпирачот за грб - удобно за хранење и помало бебе;
  Двојна лента за хранење - горната лента може да се отстрани и исчисти;
  Прилагодлива фиока за хранење напред и назад;
  Долниот дел од таблата е со осигурувач;
  Шест седишта во висина;
  Подножјето може да се прилагоди;
  Џеб за аксесоари на задниот дел од потпирачот за грб;
  Кошница за додатоци под седиштето;
  Четири тркала за лесно движење со можност за запирање - за дополнителна безбедност;
  Иновативно и лесно преклопување;
  Компактен за складирање кога е склопен;
  Столот е произведен во согласност со европскиот стандард EN 14988.

   

 • Столче/Хранилка 2 во 1 WOODY

  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг.;
  Може да се користи и како мала столица, по отстранувањето на долниот дел- дрвените нозе;
  Димензии на столот во целосна позиција:
  Д 51 цм / Ш 60,50 цм / В 83,50 цм;
  Димензии на седиштата: Д 51 цм / Ш 60,50 цм;
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг .;
  Опремено удобно седиште изработено од високо квалитетна еко кожа - лесно за чистење;
  Може да се користи и како мала столица, по отстранувањето на долниот дел- дрвените нозе;
  Сигурносен појас со 5 точки;
  Отстранлив сад за хранење според потребите на детето;
  Безбедносна табла;
  Удобен потпирач за подножје;
  Дрвените нозе се високо квалитетна бука - увезена од Германија;
  Стапалата имаат анти-лизгачки слој во обете намени;
  Столот е произведен во согласност со европскиот стандард EN 14988.

 • Ротирачко столче/хранилка 3во1 ROTTO

  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг;
  Столот има 3 начини на употреба.
  Седиштето на столот ротира 360 степени и може да се заклучи на 5 позиции;
  Димензии на столот во отворена положба:
  Д 50 цм / Ш 50 цм / В 67-92 цм
  Димензии на седиштата: Д 65 цм / Ш 24-44 цм
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами и да тежат до 15 кг .;
  Столот има 3 начини на употреба - како стол за јадење, како стол за прикачување и како мало столче;
  Може да се користи како мала столица по отстранувањето на долниот дел -дрвените нозе;
  Може да се користи како стол за прикачување, кој е инсталиран на стол за возрасни;
  Погоден и лесен начин за прицврстување на столот на столица за возрасни со ремени;
  Седиштето на столот ротира 360 степени и може да се заклучи на 5 позиции;
  Удобно седиште изработено од високо квалитетна еко кожа - лесно се чисти;
  Сигурносен појас со 5 точки со меки влошки;
  Прилагодлива фиока за хранење напред и назад;
  Двојна лента за хранење - горната лента може да се отстрани и исчисти;
  Долниот дел од таблата има осигурувач;
  Удобен потпирач за подножје на две нивоа;
  Стапалата имаат анти-лизгачки слој во обете намени;
  Произведен во согласност со барањата на европските стандарди EN14988 и EN 16120.

   

 • Подвижно столче/хранилка LOLLIPOP

  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами на возраст од 3 години и со тежина до 15 кг .;
  Компактно преклопување;
  Димензии на отворен стол:
  Д 37 цм / Ш 40 цм / В 45-48 цм
  Димензии на преклопен стол:
  Д 38 цм / Ш 50 цм / В 14 цм
  Димензии на седиштата: Д 60 цм / Ш 32 цм
  Карактеристики:
  Столот е погоден за деца кои можат да седат сами на возраст од 3 години и со тежина до 15 кг .;
  Широко и удобно седиште;
  Погоден и лесен начин за прицврстување на столот на столица за возрасни со ремени;
  Висок квалитет на еко-кожа тапацир - лесен за чистење;
  Тапацирот лесно може да се отстрани и столот може да се користи без него;
  Појас за безбедност;
  Можност за прилагодување на висината на столот на 3 позиции;
  Отстранлива лента за хранење;
  Компактен за складирање кога е склопен;
  Лесно се носи со рачка за носење или лента за рамо;
  Столот е произведен во согласност со европскиот стандард EN 16120.

   

 • Појас за одење ПРВИ ЧЕКОРИ

  Погоден за бебиња и многу мали деца со тежина до 13 кг, на возраст помеѓу 10 и 24 месеци;
  Обемот на градите може да се прилагоди со тока, од 53 до 60 см;
  Го обвива телото на детето без да предизвика притисок врз стомакот;
  Ремен за придржување кој се регулира во должина;
  Направено од 100% безбедни материјали.

   

 • КЕНГУР DINO

  Погоден за деца над 4 месеци, со тежина до 15 кг.;
  Препорачана возраст на детето е од 4 до 12 месеци;
  Три позиции на детето во носечкиот кенгур:
  *однапред, односно со лицето кон родителот - за деца на возраст од 4 до 12 месеци;
  *однапред, свртен кон правецот на движење - за деца на возраст од 4 до 12 месеци;
  *одназад, на задниот дел/грбот на возрасниот - за деца на возраст од 6 до 12 месеци;
  Ремените се прилагодливи според големината на детето.

   

 • КЕНГУР BRISA

   

  КАРАКТЕРИСТИКИ:
  Погоден за деца над 4 месеци, со тежина до 15 кг;
  Препорачана возраст- за дете од 6 до 36 месеци;
  Детски позиции во кенгурот за носење од типот на седиштето:
  *Легнување - погоден за деца од 4 до 36 месеци;
  *Соочување со возрасниот - погоден за деца од 5 до 36 месеци;
  *Соочувајќи се со насоката на движење - погоден за деца од 5 до 36 месеци;
  Позиции на детето во кенгурот за носење:
  *Соочување со возрасниот - погоден за деца од 4 до 36 месеци;
  *Соочувајќи се со насоката на движење - погоден за деца од 5 до 36 месеци;
  *Задниот дел на возрасниот - погоден за деца од 6 до 36 месеци;
  Ремените се прилагодливи според големината на детето;
  Лигавче - може да се отстрани и измие;
  Појас за прилагодување на должината на ременот според големината на детето;
  Џеб на страничен ремен;
  Основа за седење;
  Мрежа за дополнително струење на воздухот, што е особено важно за летниот период;
  Широки и меки ремени на рамото и појас на половината.

   

 • Смирувачка плишана играчка со музика и прожектор ПИНГВИН

  Играчката е наменета за новороденчиња;
  Екстремно мека и пријатна за допир, изработена од високо квалитетна кадифен материјал;
  Играчката е дизајнирана со цел грижа за малите - да ги смири и да ги натера да спијат со нежни мелодии;
  Содржи 12 приспивни песни, мелодии и звуци на кои е докажано дека бебињата реагираат;
  Можност за избор на времетраењето на дејството - 30 мин, 60 мин, 90 мин;
  Во центарот на вниманието се две фигури - месечина и звезди;
  Светло на индикаторот;
  Можност за прилагодување на јачината на звукот;
  Можност за прицврстување на креветче, количка, лулка за бебиња и мали деца или столче за хранење;
  Музичката кутија работи на батерии - 3 парчиња, големина AA / 1.5V (не се вклучени во понудата);
  Играчката е произведена во согласност со барањата на европските директиви и безбедносните стандарди за играчки.